GALERIE FOTO: 4.372 de candidați au stat la o coadă uriașă, la intrarea la examenul de Rezidențiat din București

Cei 4.372 de candidați de la examenul de Rezidențiat organizat la Romexpo în București au așteptat la o coadă uriașă, duminică dimineața, pentru a intra în sălile de examen. Accesul în clădire a început la 8:30, iar examenul la ora 10:00. Organizatorii au declarat că este vorba de un număr record de candidați, iar coada s-a format pentru că la intrare se făcea triajul epidemiologic.
Sursă foto: Recorder

„Prezentarea și intrarea candidaților în centru a presupus existența unei echipe de cadre medicale care au trebuit să facă o anchetă epidemiologică pentru fiecare candidat, ei au trebuit să răspundă tuturor condițiilor și au fost și termometrizați. S-a respectat distanțarea și toți timpii prevăzuți în metodologia de concurs. Candidații au avut acces începând cu ora 8:30 în săli și începând cu ora 10:00 conform metodologiei concursul a început”, a declarat Cătălina Poiană, președintele Colgiului Medicilor din București, la conferința de presă organizată duminică de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila”.

Sursă foto: Recorder

Pentru examenul de admitere la Rezidențiat 2020, organizat de către UMF „Carol Davila” din București în Complexul Expozițional ROMEXPO, s-au înscris 4.372 de absolvenți ai facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie, cu 1.113 candidați mai mulți , comparativ cu numărul celor care au susținut acest examen în sesiunea din 2019.

La nivel național, în acest an a fost, de asemenea, un număr mare de candidați, „11.949 de candidați dintre care la medicină 6.396 de candidați, la medicină dentară 3.003 candidați și la farmacie 2.544”, a precizat secretarul de stat Horațiu Moldovan de la Ministerul Sănătății și președintele Comisiei de rezidențiat.

Sursă foto: Recorder

Exit mobile version