Germania: Elevii vor da la timp echivalentul local al Bacalaureatului, în pofida crizei coronavirusului

SURSA: pixabay.com

Examenele de sfârșit de liceu din Germania se vor desfășura în pofida faptului că în această țară școlile au fost închise la nivel național în ultimele săpătămâni, în fața pandemiei de COVID-19, au decis miercuri autoritățile, potrivit Deutsche Welle. Decizia vine să pună capăt speculațiilor privind soarta echivalentului german al Bacalaureatului, problemă care a împărțit cele 16 landuri în mai multe tabere – cele care susțin amânarea, anularea sau desfășurarea la timp a acestor examene.

În Germania, învățământul este descentralizat, ceea ce înseamnă că, în general, deciziile privind educația se iau la nivelul fiecărui land. De aceea școlile nu s-au închis, în actuala criză, simultan în toată țara, ci pe parcursul unei perioade mai îndelungate, în funcție de deciziile locale.

DW notează că, în timp ce state precum Schleswig-Holstein doreau anularea examenelor de sfârșit de liceu, altele, precum Hesse, le-au început deja.

Acum, autoritățile au anunțat un acord la nivelul tuturor statelor, ca aceste examene să se desfășoare conform programării. Este vorba despre examenele pentru obținerea calificării “Abitur”, necesare pentru admiterea la universitate.

Potrivit DW, ministrul educației din statul Schleswig-Holstein, Karin Piren, presa pentru anularea examenelor și înlocuirea lor cu o “notă medie” dată de profesori pe baza cursurilor sau a altor teste date pe parcursul ultimilor doi ani. Dar, miercuri, Prien a acceptat ca examenele să se desfășoare, totuși, conform programării, pentru a “da studenților limpezime, să se poată pregăti adecvat pentru examenele” care vor începe în acel stat pe 21 aprilie.

Exit mobile version