Ghid informativ de revenire la școală, pentru elevi, de la Ministerul Educației

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a care vor susține Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureatul pot participa la sesiunile de pregătire a examenelor, programate în intervalul 2 -12 iunie, anunță site-ul oficial edu.ro. Aceste sesiuni se vor desfășura în unitățile de învățământ în conformitate cu măsurile de siguranță prevăzute de ordinul comun dintre Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.

„Informațiile publicate în această pagină vin în sprijinul elevilor, studenților, părinților și profesorilor, având la bază cele mai frecvente întrebări referitoare la desfășurarea activității în sistemul național de învățământ, în contextul pandemic pe care România îl traversează”, scrie ministerul pe pagina oficială.

„Continuitatea pedagogică și păstrarea comunicării specifice procesului de învățare sunt obiectivele asumate de Ministerul Educației în această perioadă”, se arată în preambulul ghidului.

Reamintim că este măsurile pentru redeschiderea școlilor sunt specificate în Ordinul nr. 4.267/841/2020 pentru stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unitățile/instituțiile de învățământ, instituțiile publice și toate structurile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Educației și Cercetării

Purtarea măștilor este obligatorie în toate spațiile închise, inclusiv în școli. Cele mai frecvente întrebări și răspunsuri, aici.

Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, art.65, lit.H – „nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții” se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.

Redăm ghidul informativ al Ministerului Educației

„Măsuri de prevenire și protecție în sălile de clasă:

Sunt obligatorii sesiunile de pregătire?

Prezența elevilor la cursurile de pregătire și consiliere este opțională și va fi decisă de părinți după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora.

Măsuri la nivelul inspectoratelor școlare județene/direcțiilor de sănătate publică

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a

1) Se organizează sesiunea 2020 a EN VIII și care este calendarul?

Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII) – anul școlar 2019-2020

Modificări și completări aduse metodologiei:

Calendarul pentru Bacalaureat 2020 nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial, dar edupedu.ro l-a publicat în exclusivitate. Înscrierile încep de miercuri, 3 iunie.

Foto: Edu.ro

Exit mobile version