GRAFIC Numărul copiilor cu COVID-19 este în scădere. Pe 1 aprilie erau 2.610 de minori depistați pozitiv – Ministerul Educației

Evoluția situației epidemiologice la nivelul unităților de învățământ preuniversitar în perioada 15 martie – 1 aprilie arată o tendință de scădere, potrivit ultimelor date comunicate vineri de Ministerul Educației. Dacă pe 26 martie se constata un vârf de 2.740 de minori infectați, pe 1 aprilie au fost raportați 2.610, potrivit graficului ministerului.

„Conform datelor transmise și asumate de către unitățile de învățământ preuniversitar și inspectoratele școlare județene, se constată o tendință de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât și al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Numărul profesorilor infectați a atins vârful tot pe 26 martie, când au fost raportate 2.514 de persoane angajate în sistemul de învățământ confirmate cu coronavirus. Pe 1 aprilie, numărul acestora era de 2.171.

Amintim că secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan declara în urmă cu două zile că aproximativ 90 de copii sunt internaţi în spitale, având COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi.

„Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, a declarat medicul, citat de G4media.ro.

Exit mobile version