GRAFIC Numărul copiilor cu COVID-19 este în scădere. Pe 1 aprilie erau 2.610 de minori depistați pozitiv – Ministerul Educației

3.390 de vizualizări
Evoluția situației epidemiologice la nivelul unităților de învățământ preuniversitar în perioada 15 martie – 1 aprilie arată o tendință de scădere, potrivit ultimelor date comunicate vineri de Ministerul Educației. Dacă pe 26 martie se constata un vârf de 2.740 de minori infectați, pe 1 aprilie au fost raportați 2.610, potrivit graficului ministerului.

„Conform datelor transmise și asumate de către unitățile de învățământ preuniversitar și inspectoratele școlare județene, se constată o tendință de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât și al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Numărul profesorilor infectați a atins vârful tot pe 26 martie, când au fost raportate 2.514 de persoane angajate în sistemul de învățământ confirmate cu coronavirus. Pe 1 aprilie, numărul acestora era de 2.171.

Amintim că secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan declara în urmă cu două zile că aproximativ 90 de copii sunt internaţi în spitale, având COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi.

„Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, a declarat medicul, citat de G4media.ro.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii
 1. Ce frumos se putea evita contaminarea cadrelor didactice daca in ianuarie se vaccinau profesorii cu prima doza, in februarie cand au inceput scolile, erau multi deja vaccinati si cu a doua.
  I-ati servit cu Astra Zeneca in martie cu doza a 2-a dupa 2 luni in MAI ! Mare e gradina…

 2. Toate aceste statistici bazate pe necunoastere nu au nici o valoare.
  La ce mai pierdeti vremea sa cereti informatii scolilor? Pierdere de vreme si dezinformare sunt rezultatul.
  Cereti informatii direct de la DSP sau cine gestioneaza datele (inclusiv prefecturile).
  E extrem de simplu – aproape toti care sunt intre 3 si 16 ani sunt elevi/prescolari. Iar de la 17 la 19 ani majoritatea sunt elevi.
  Iar cei care gestioneaza datele veritabile cred ca stiu si la ce scoli sunt elevi copiii bolnavi.
  Cabinetele scolare si directorii NU au date clare, nu au de unde sa le detina! (Doar despre personal)

 3. Ce mai mințiți, doar sa aveți scuza sa deschideți grădinițele ca am uitat, gradinita e locul unde scapam de copii..

 4. Basme… Pe cei asimptomatici nu ii știți, ca nu testati toți elevii, cum ar fi normal.
  Asa ca statistica dvs este egala cu zero

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Ministerul Educației anunță situația actualizată a școlilor închise din cauza condițiilor meteo: decizie finală de suspendare integrală a cursurilor în 6 județe, pentru astăzi

Ministerul Educației anunță că și în județul Vrancea inspectoratul școlar a decis să suspende integral cursurile, după ce dimineață a comunicat că suspendarea nu cuprinde și orele efectuate după-amiază. În…
Vezi articolul