Grecia: Prima zi de școală online pentru elevii de gimnaziu și liceu a fost marcată de probleme de conexiune la platforma de e-learning

Foto: Pexels

Elevii de gimnaziu şi liceu din Grecia au rămas acasă luni, pentru prima de zi de școală online desfășurată după ce autoritățile au decis ca aceste niveluri educaționale să rămână acasă, pentru a stopa răspândirea pandemiei COVID-19.

Începând cu orele 08:00, ar fi trebuit ca adolescenţii să se conecteze la o platformă pentru a urma cursurile la distanţă, însă mai multe mass-media greceşti au informat în legătură cu probleme survenite luni dimineaţa în condiţiile afluxului de conectări simultane, relatează Agerpres.

Prima de școală online pentru elevii de gimnaziu și liceu a debutat cu probleme de conexiune la internet.

Amintim că Grecia a decis să nu închidă tot ce înseamnă învățământ, cum a făcut România, ci a lăsat grădinițele şi şcolile primare deschise. La fel ca pentru orice altă ieşire din casă, grecii trebuie să obţină acordul autorităţilor, prin SMS, pentru a-şi putea însoţi copiii la şcoală.

Duminică, 35 de persoane au decedat de COVID-19 în Grecia, un număr record în această ţară, notează Agerpres.

Amintim că cele mai multe state mențin deschise școlile, fie total, fie parțial ca în Grecia. România intră în grupul restrâns al țărilor europene care anunță închiderea tuturor școlilor, alături de Cehia, Polonia, Lituania.

Citește și:
România intră în grupul restrâns al țărilor europene care anunță închiderea școlilor, alături de Cehia, Polonia, Lituania. Cele mai multe state mențin deschise școlile, total sau parțial

Exit mobile version