Grevă japoneză pe Instagram: Două asociații ale elevilor din București îndeamnă la protest pe rețeaua socială, față de creșterea mediei minime luate în calcul pentru burse de merit

Foto: Asociația Elevilor din București și Ilfov

Story-uri pe Instagram, cu elevi îmbrăcați în alb-negru și cu hashtag-ul #euMERIT: așa arată o grevă japoneză organizată zilele acestea de două organizații ale elevilor din București, ca protest față de majorarea mediei luate în calcul pentru burse de merit de la 8.50 la 9.50. Acțiunea Asociației Elevilor din București și Ilfov (AEBI) și a Consiliului Municipal al Elevilor din București (CMEB) se desfășoară între 10-14 ianuarie.

Greva japoneză pe Instagram e declanșată, potrivit celor două organizații, pentru că prin majorarea mediei pentru bursă de merit la 9.50 “mai mult de 400.000 de elevi își vor pierde bursele”.

AEBI și CMEB “condamnă ferm această schimbare bruscă și lipsită de transparență, întrucât Ministerul Educației nu a organizat nicio dezbatere și nu a făcut niciun fel de anunț cu privire la aceasta”, potrivit unui comunicat de presă.

Cum se desfășoară protestul, conform celor două asociații:

Exit mobile version