Grevă japoneză pe Instagram: Două asociații ale elevilor din București îndeamnă la protest pe rețeaua socială, față de creșterea mediei minime luate în calcul pentru burse de merit

565 de vizualizări
Foto: Asociația Elevilor din București și Ilfov
Story-uri pe Instagram, cu elevi îmbrăcați în alb-negru și cu hashtag-ul #euMERIT: așa arată o grevă japoneză organizată zilele acestea de două organizații ale elevilor din București, ca protest față de majorarea mediei luate în calcul pentru burse de merit de la 8.50 la 9.50. Acțiunea Asociației Elevilor din București și Ilfov (AEBI) și a Consiliului Municipal al Elevilor din București (CMEB) se desfășoară între 10-14 ianuarie.

Greva japoneză pe Instagram e declanșată, potrivit celor două organizații, pentru că prin majorarea mediei pentru bursă de merit la 9.50 “mai mult de 400.000 de elevi își vor pierde bursele”.

AEBI și CMEB “condamnă ferm această schimbare bruscă și lipsită de transparență, întrucât Ministerul Educației nu a organizat nicio dezbatere și nu a făcut niciun fel de anunț cu privire la aceasta”, potrivit unui comunicat de presă.

Cum se desfășoară protestul, conform celor două asociații:

  • “Pentru a-și arăta nemulțumirea, cele două organizații au inițiat o grevă japoneză comună între 10 și 14 ianuarie. Elevii care vor să participe trebuie să poarte o banderolă sau articole vestimentare alb-negru și să se posteze printr-un story pe Instagram, dând tag paginilor AEBI și CMEB și adăugând hashtag-ul #euMERIT.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Diploma de Bacalaureat din altă țară, primită de absolvenții secțiilor bilingve din școli cu curriculum românesc pentru același program de studii, nu va fi echivalată, ci recunoscută de drept pe teritoriul României – proiect

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică pe 29 aprilie, proiectul de ordin de ministru privind aprobarea Metodologiei de recunoaștere și echivalare a actelor de studii de nivel preuniversitar obținute în…
Vezi articolul

Numărul real al tinerilor români care nu au competențe de bază este chiar mai mare decât cel raportat în PISA 2022, care nu a luat în calcul elevii pe care școala i-a pierdut pe parcurs, adică 1 din 4 adolescenți în vârstă de 15 ani – concluzie a Raportului național PISA 2022

„Se poate afirma că mai mulți elevi de 15 ani din România nu au atins un nivel de competență de bază la matematică, lectură sau științe”, decât arată cifrele și…
Vezi articolul

Profesorii pot începe de luna aceasta să completeze declarația de integritate pe 2024, că nu dau meditații pe bani elevilor de la clasă / Directorii școlilor trebuie să informeze profesorii, iar aceștia semnează o notă de informare – documente

Pe 1 februarie a intrat în vigoare Ordinul nr. 3.051 din 2024 care stabileşte obligaţiile profesorilor de a completa declaraţiile de interese că nu meditează elevii de la clasă. Directorii…
Vezi articolul