VIDEO Hackathon pan-european de inovare anti COVID-19, anunțat de Transilvania IT Cluster

910 vizualizări
FOTO: euvsvirus.org
Transilvania IT Cluster anunță că toţi cei care au idei inovatoare pentru depăşirea provocărilor lansate de noul coronavirus sunt aşteptaţi să se înscrie pentru a participa la hackathonul nonprofit pan-european EUvsVirus, care va fi organizat în perioada 24-26 aprilie de Comisia Europeană, scrie Agerpres.

Evenimentul va avea loc online şi îşi propune să adune 60.000 de oameni în 300 de echipe virtuale „menite să găsească, în cel mai scurt timp posibil, soluţii inovatoare pentru a depăşi provocările legate de coronavirus”, anunță organizatorii.

Aceștia lansează un apel către toţi cei care îşi doresc şi se pot implica să o facă accesând site-ul https://euvsvirus.org/ unde vor găsi toate informaţiile necesare.

Cine poate participa:

  • corporaţiile
  • universităţile
  • administraţiile publice
  • ONG-urile
  • IMM-urile
  • startup-urile
  • acceleratoarele de afaceri

„Practic, sunt căutaţi dezvoltatorii, designerii, creativi şi rezolvatorii de probleme cu expertiză în asistenţă medicală, afaceri, sociologie, educaţie etc. De asemenea, sunt căutaţi experţi în domeniile digitalizării, afacerilor, sănătăţii, educaţiei etc., care pot susţine echipele cu expertiza lor. Este nevoie şi de ninja (organizatori) care se vor implica în organizarea şi coordonarea echipelor în timpul hackathon-ului”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de Transilvania IT Cluster.

Rezultatele așteptate dupa acest eveniment – „reducerea timpului de implementare a soluţiilor inovatoare dezvoltate de start-up-uri şi factorii de decizie, deoarece inovatorii vor putea folosi munca deja făcută de alţi inovatori din Europa, în loc să înceapă de la zero sau să refacă munca deja făcută de către alţii.”

De asemenea, se vor identifica şi furniza informaţii spitalelor şi administraţiilor publice cu privire la soluţii inovatoare din alte state membre ale UE.

“Cele mai bune soluţii vor fi invitate să se alăture platformei comunitare a Consiliului European pentru inovare (EIC), care va facilita conexiunile cu utilizatorii finali (de exemplu, spitale) şi va oferi, de asemenea, acces la investitori, fundaţii şi alte oportunităţi de finanţare din partea EIC şi alte mecanisme de sprijin financiar ale UE, de la nivel naţional, regional şi local. Totodată, pentru echipele participante din România organizaţiile implicate din ţara noastră vor organiza seminarii, susţinere şi mentorat în lunile ulterioare acestui eveniment”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pe lângă Transilvania IT Cluster, s-au mai alăturat acestei iniţiative şi Cluj Startups, Freshblood, Iceberg / Innovation&Technology Cluster, Digital Innovation Zone, TechHub Bucharest, Techcelerator, Spherik, Asociaţia One Source, Activize şi Codecamp.

EUvsVirus este un hackathon pan-european organizat de Comisia Europeană sub patronajul Comisarului european pentru inovaţie, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel.

FOTO: euvsvirus.org


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Promisiunile PNL pentru educație, în programul de guvernare 2021-2024: Banii prevăzuți legal pentru educație – peste 4 ani / O nouă lege a educației, reforma carierei didactice, Biblioteca Virtuală și digitalizare

Partidul Național Liberal, de guvernământ, spune că, dacă va rămâne la guvernare după alegerile parlamentare, va revizui cadrul normativ în educație, va reforma cariera didactică și va lua măsuri extinse…
Vezi articolul

Regândirea sistemului de teme pentru acasă, pregătirea simulărilor pentru examene, un plan de rezervă pentru întoarcerea la școala online și “suplimentarea fondurilor, nu înghețarea lor cum intenționează”, printre cele 11 solicitări din partea sindicatelor FSLI din Educație pentru 8 februarie

Sindicatele din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) au publicat 11 solicitări pe care le-au trimis autorităților pentru ziua de 8 februarie, când este posibilă deschiderea majorității școlilor din România,…
Vezi articolul