Hăncescu, FSLI: Este imposibil ca elevii de clasa VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și este un mare pericol să se dea examenele naționale. Un examen dat în condiții improprii nu va stabili o ierarhie corectă

Simion Hăncescu, președintele FSLI / Foto: FSLI

Este imposibil ca elevii de clasa VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și de asemenea, iarăși este un mare pericol să se dea examenele naționale, a declarat pentru GândulLive preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu.

Acesta a explicat că “sunt 300.000 de elevi care ar trebui să vină în perioada 2-12 iunie la școală.

Las la o parte problema cu cele câteva milioane de măști și mănuși pe care ar trebui să le asigure școlile și asta va fi greu de realizat.

Dacă luăm în calcul și ce se întâmplă în infrastructură, ca să împarte 10 elevi în fiecare clasă, ne gândim la faptul că sunt atâtea şcoli care azi au toalete în curte și mulți elevi vin la școală făcând naveta.

Riscul de a se contamina este foarte mare. Ce se întâmplă dacă o parte din acești elevi vor lua acest virus? Cum vor participa la examenele naționale?”, a spus Hăncescu.

Ce a mai declarat liderul sindical:

FOTO: FSLI

Exit mobile version