Cîmpeanu: În localitățile carantinate sunt 78 de licee, în care nu se organizează simularea bacalaureatului săptămâna viitoare

Sorin Cîmpeanu / Foto: Gov.ro

78 de licee sunt în localitățile aflate în carantină, potrivit declarației ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro. Procentual, cele 78 de licee reprezintă 5% din numărul total de școli în care luni începe simularea probelor de Bacalaureat pentru elevii de clasele a XII-a și a XIII-a. În aceste licee, săptămâna viitoare nu se organizează simulări.

În zonele carantinate sunt 78 de licee, ceea ce reprezintă 5% din totalul liceelor din țară. În acestea învață în jur de 8.000 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a. Dintre cele 78, 37 sunt în Timișoara, 21 în Brașov, 14 în Ilfov, 1 în Bihor, 1 în Brăila, 1 în Dâmbovița, 1 în Maramureș, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Două licee din București, din cele 133 existente, sunt închise, iar cursurile se fac online, din motive epidemiologice.

Examenele scrise care simulează probele de la Bacalaureat 2021 încep luni, 22 martie, la ora 9:00, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Simularea examenului de Bacalaureat se reia în acest an, după ce anul trecut probele nu au mai fost susținute din cauza pandemiei.

În școlile aflate în localități în carantină, simulările de BAC 2021 pot fi reprogramate, dar nu mai târziu de 15 mai.

Regulile de la Simularea pentru Bacalaureat 2021, clasele a XII-a și a XIII-a.

Foto: gov.ro

Exit mobile version