Cooperare în educație: Conducerea Comisiei Fulbright reafirmă că învățarea și cercetarea sunt elemente solide ale parteneriatului România – SUA și fundament al consolidării democrației

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Importanța cooperării dintre Statele Unite ale Americii și România în domeniul educației și cercetării a fost subliniată de Consiliul Director al Comisiei Fulbright Româno-Americane, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

Conform sursei menționate, în 2011 a fost adoptată Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, document care stabileşte pilonii relaţiei România – SUA: dialog politic, securitate, economie, contacte interumane, ştiinţă şi tehnologie, cercetare, educaţie, cultură.

„Declarația Comună din 2011 este importantă nu doar prin prisma dimensiunii sale politice și a rolului său strategic, ci și prin faptul că extinde și întărește cooperarea româno-americană în mai multe domenii, inclusiv cel al educației și cercetării. Acesta este un domeniu cu tradiție în relația România – SUA, primele contacte interpersonale și schimburi educaționale, facilitate de un acord interguvernamental, având loc cu mai bine de șaizeci de ani în urmă”, se arată în comunicat”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, „colaborarea în domeniul educației și cercetării a fost și continuă să fie o platformă solidă pentru relațiile politico-economice dintre România și Statele Unite ale Americii, un fundament al consolidării și promovării democrației”.

Comunicatul integral poate fi consultat mai jos:

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version