Cooperare în educație: Conducerea Comisiei Fulbright reafirmă că învățarea și cercetarea sunt elemente solide ale parteneriatului România – SUA și fundament al consolidării democrației

200 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Importanța cooperării dintre Statele Unite ale Americii și România în domeniul educației și cercetării a fost subliniată de Consiliul Director al Comisiei Fulbright Româno-Americane, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

Conform sursei menționate, în 2011 a fost adoptată Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, document care stabileşte pilonii relaţiei România – SUA: dialog politic, securitate, economie, contacte interumane, ştiinţă şi tehnologie, cercetare, educaţie, cultură.

„Declarația Comună din 2011 este importantă nu doar prin prisma dimensiunii sale politice și a rolului său strategic, ci și prin faptul că extinde și întărește cooperarea româno-americană în mai multe domenii, inclusiv cel al educației și cercetării. Acesta este un domeniu cu tradiție în relația România – SUA, primele contacte interpersonale și schimburi educaționale, facilitate de un acord interguvernamental, având loc cu mai bine de șaizeci de ani în urmă”, se arată în comunicat”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, „colaborarea în domeniul educației și cercetării a fost și continuă să fie o platformă solidă pentru relațiile politico-economice dintre România și Statele Unite ale Americii, un fundament al consolidării și promovării democrației”.

Comunicatul integral poate fi consultat mai jos:

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Poate dacă vom colabora mai mult cu americanii, se va schimba metoda învechită și comunistă de predare și vom aborda metoda lor de predare sau metoda norvegiană de predare, care sunt foarte bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Înscrierea copiilor care au nevoie de asistență psihologică în programul „Din grijă pentru copii”, explicată pas cu pas. Decontarea activității psihologilor, prevăzută într-un proiect de hotărâre discutat astăzi în Guvern

Metodologia de decontare a serviciilor psihologice din cadrul programului național Programului național ”Din grijă pentru copii” este prevăzută în cadrul unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a…
Vezi articolul

Creșele Sinaia și Ciobănașul, din Sectorul 2 al Capitalei, unde angajații au reclamat încălcări ale drepturilor de muncă prin transferul de la primărie la Ministerul Educației, amendate de ITM București / Inspectoratul refuză să precizeze valoarea amenzilor și ce nereguli s-au descoperit

Inspectoratul Teritorial de muncă București (ITM)a amendat unitățile de învățământ care au preluat creșele Sinaia și Ciobănașul de la Primăria Sectorului 2 la Ministerul Educației, pentru nerespectarea legidlației și regulamentelor…
Vezi articolul

Rezolvarea subiectelor de la Matematică, Bacalaureat 2023, profil real, specializarea Matematică-info, făcută de profesoara Florentina Pavăl: Au fost subiecte de nivel mediu și cu enunțuri previzibile

Profesoara Florentina Pavăl de la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni a rezolvat pentru Edupedu.ro subiectele la Matematică pentru specializarea Matematică-Informatică de la BAC 2023. Astăzi, 27 iunie, elevii de…
Vezi articolul