Cooperare în educație: Conducerea Comisiei Fulbright reafirmă că învățarea și cercetarea sunt elemente solide ale parteneriatului România – SUA și fundament al consolidării democrației

198 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Importanța cooperării dintre Statele Unite ale Americii și România în domeniul educației și cercetării a fost subliniată de Consiliul Director al Comisiei Fulbright Româno-Americane, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

Conform sursei menționate, în 2011 a fost adoptată Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, document care stabileşte pilonii relaţiei România – SUA: dialog politic, securitate, economie, contacte interumane, ştiinţă şi tehnologie, cercetare, educaţie, cultură.

„Declarația Comună din 2011 este importantă nu doar prin prisma dimensiunii sale politice și a rolului său strategic, ci și prin faptul că extinde și întărește cooperarea româno-americană în mai multe domenii, inclusiv cel al educației și cercetării. Acesta este un domeniu cu tradiție în relația România – SUA, primele contacte interpersonale și schimburi educaționale, facilitate de un acord interguvernamental, având loc cu mai bine de șaizeci de ani în urmă”, se arată în comunicat”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, „colaborarea în domeniul educației și cercetării a fost și continuă să fie o platformă solidă pentru relațiile politico-economice dintre România și Statele Unite ale Americii, un fundament al consolidării și promovării democrației”.

Comunicatul integral poate fi consultat mai jos:

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Poate dacă vom colabora mai mult cu americanii, se va schimba metoda învechită și comunistă de predare și vom aborda metoda lor de predare sau metoda norvegiană de predare, care sunt foarte bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
elevi la alegerile interne

Inspectorul școlar din Argeș, Elena Murguleț, despre acuzațiile Alinei Gorghiu că ar fi înscris elevi în PNL: Sunt alegeri interne în partid, suntem în echipe diferite și cum n-a putut să îmi găsească neconformități cu ce fac eu la inspectorat, a găsit de cuviință să îmi arunce pe spate lucruri de genul acesta

“Sunt alegeri interne în partid, suntem în echipe diferite și cum n-a putut să îmi găsească neconformități cu ce fac eu la inspectorat, a găsit de cuviință să îmi arunce…
Vezi articolul

Peste 100 elevi ucraineni din clasele primare vor învăța după curriculum ucrainean la o școală de stat din București. Vor face ore online, dar vor fi prezenți în bănci și vor avea și cursuri de limba română

Luni, peste 60 de copii ucraineni refugiaţi în România au participat la o ceremonie prin care s-a marcat proiectul sprijinit de organizația Salvați Copiii la Şcoala nr. 73 “Barbu Delavrancea”…
Vezi articolul