Imunizare pe bani. Tot mai multe districte școlare din SUA oferă sume de până la 1.000 de dolari pentru angajații din învățământ care se vaccinează

Foto: © Geargodz | Dreamstime.com

Un număr tot mai mare de districte școlare din SUA oferă sume ce variază între 100 și 1.000 de dolari pentru angajații din sistemul de educație care aleg să se vaccineze, potrivit EdWeek. Tendința a început în urmă cu câteva luni, pe măsură ce ritmul vaccinărilor la nivel național a încetinit, iar autoritățile statelor americane au început să caute modalități prin care să-i convingă pe cei care ezită să se vaccineze.

Câteva inițiative de a stimula financiar personalul din învățământ care se vaccinează au fost anunțate în ultima săptămână. Cele mai multe dintre ele vor alege din cele trei runde de fonduri alocate de guvernul federal pentru a sprijini școlile să acopere cheltuielile cauzate de pandemie și să asigure recuperarea materiei pierdute de elevi.

Sume alocate de diverse districte școlare pentru stimularea vaccinării personalului din învățământ:

Unele școli încearcă, de asemenea, să stimuleze financiar elevii care se pot vaccina. Districtul școlar Pottsville din Pennsylvania oferă elevilor vaccinați șansa de a câștiga unul dintre cele două carduri cadou Amazon de 200 de dolari.

Statul Louisiana se oferă chiar să plătească oamenilor 10 dolari de fiecare dată când sunt testați pentru COVID-19 ca parte a unui program de testare în districtele școlare. 

Săptămâna trecută, președintele Joe Biden a cerut statelor să ofere stimulente de 100 de dolari persoanelor care se vaccinează și a recomandat școlilor să găzduiască puncte de vaccinare pentru copiii cu vârsta peste 12 ani.

Potrivit Centrului American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, circa 70% din populația adultă din SUA s-a vaccinat împotriva Covid-19 cu cel puțin o doză, menționează sursa citată.

Foto: Geargodz | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version