Imunizare pe bani. Tot mai multe districte școlare din SUA oferă sume de până la 1.000 de dolari pentru angajații din învățământ care se vaccinează

327 de vizualizări
Foto: © Geargodz | Dreamstime.com
Un număr tot mai mare de districte școlare din SUA oferă sume ce variază între 100 și 1.000 de dolari pentru angajații din sistemul de educație care aleg să se vaccineze, potrivit EdWeek. Tendința a început în urmă cu câteva luni, pe măsură ce ritmul vaccinărilor la nivel național a încetinit, iar autoritățile statelor americane au început să caute modalități prin care să-i convingă pe cei care ezită să se vaccineze.

Câteva inițiative de a stimula financiar personalul din învățământ care se vaccinează au fost anunțate în ultima săptămână. Cele mai multe dintre ele vor alege din cele trei runde de fonduri alocate de guvernul federal pentru a sprijini școlile să acopere cheltuielile cauzate de pandemie și să asigure recuperarea materiei pierdute de elevi.

Sume alocate de diverse districte școlare pentru stimularea vaccinării personalului din învățământ:

 • Henry County schools din Georgia: 1.000 de dolari
 • Detroit schools din Michigan: 500 de dolari și două zile de concediu medical
 • Porterville schools din California: 500 de dolari
 • Anderson County schools din South Carolina: 500 de dolari
 • Marlboro County schools din South Carolina: 500 de dolari
 • Manteca schools din California: 350 de dolari
 • Little Rock schools din Arkansas: 300 de dolari
 • Joplin schools din Missouri: 250 de dolari și șansa de a câștiga unul dintre cele patru premii în numerar de 2.500 dolari
 • San Marcos schools din Texas: 250 de dolari
 • Searcy schools din Arkansas: 200 de dolari
 • Orange County schools din Florida: 200 de dolari
 • Anderson schools din Indiana: 150 de dolari

Unele școli încearcă, de asemenea, să stimuleze financiar elevii care se pot vaccina. Districtul școlar Pottsville din Pennsylvania oferă elevilor vaccinați șansa de a câștiga unul dintre cele două carduri cadou Amazon de 200 de dolari.

Statul Louisiana se oferă chiar să plătească oamenilor 10 dolari de fiecare dată când sunt testați pentru COVID-19 ca parte a unui program de testare în districtele școlare. 

Săptămâna trecută, președintele Joe Biden a cerut statelor să ofere stimulente de 100 de dolari persoanelor care se vaccinează și a recomandat școlilor să găzduiască puncte de vaccinare pentru copiii cu vârsta peste 12 ani.

Potrivit Centrului American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, circa 70% din populația adultă din SUA s-a vaccinat împotriva Covid-19 cu cel puțin o doză, menționează sursa citată.

Foto: Geargodz | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
 1. Sa se dea și la noi 1000euro(unamieeuro) ,in mai puțin de o săptămână s-ar vaccina toată populația rămasă nevaccinata pana acum. Am fi prima și singura tara de pe mapamond cu vaccinare de 100%!

 2. Nu se vaccinează cei care au probleme de sănătate (fiindcă le este teamă să nu fie și ei ,,doar un număr în rândul victimelor colaterale”).
  Acestora li se oferă bani! De ce? Ca apoi statul să spună: ,,S-au vaccinat pentru bani, nu i-a obligat nimeni!”
  Deci, victimă din proprie inițiativă…
  Uite cum se rezolvă totul fără a mai cauta vinovați printre cei luminați.
  În unele localități s-au oferit mititei celor care s-au vaccinat. Ce nu face omul pentru mâncare? Dar pentru bani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Zile libere 2021. 30 noiembrie și 1 decembrie – pauză de școală în mijlocul săptămânii. Sfântul Andrei și Ziua Națională – între vacanța forțată abia încheiată și vacanța scurtată de sărbători

Următoarele zile libere legale din 2021, 30 noiembrie – Sfântul Andrei și 1 Decembrie – Ziua Națională, prevăzute în Codul Muncii și valabile pentru sistemul educațional, pică în timpul săptămânii…
Vezi articolul