În vacanța de iarnă, școlile care nu sunt racordate la reţele centralizate de încălzire trebuie să verifice dacă sursele de încălzire prezintă siguranță și există rezerve de combustibil pentru tot sezonul rece – adresă a Ministerului Educației

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Inspectoratele școlare trebuie să ceară școlilor care nu sunt racordate la reţele centralizate de încălzire şi utilizează centrale termice proprii, ca în vacanța de iarnă să verifice dacă sunt îndeplinite condițiile pentru “funcționarea școlilor în condiții de siguranță”, arată o adresă a Ministerului Educației trimisă inspectoratelor școlare județene.

Pe perioada vacanței de iarnă, școlile care nu sunt racordate la reţele centralizate de încălzire şi utilizează centrale termice proprii, sobe sau alte surse independente trebuie să verifice dacă sursele de încălzire prezintă siguranță și există rezerve de combustibil pentru tot sezonul rece, arată adresa Ministerului Educației. Documentul nu specifică un termen limită de raportare.

Acolo unde sunt probleme, școlile trebuie să anunțe inspectoratul școlar și autoritățile locale.

“Pentru asigurarea securităţii elevilor şi a personalului din învăţământ, în cazul
unităţilor de învăţământ care nu sunt racordate la reţele centralizate de încălzire şi utilizează
centrale termice proprii, sobe sau alte surse independente, vă solicităm să comunicaţi
conducerilor unităţior de învăţământ preuniversitar ca, în perioada vacanţei de iarnă, să
verifice următoarele aspecte:

În cazul identificării unor probleme, conducerile unităţilor de învătământ vor solicita
sprijinul autorităţilor competente şi vor informa inspectoratul şcolar, care va monitoriza modul de soluţionare şi măsurile luate pentru remedierea disfuncţionalităţilor”.

Exit mobile version