Încă un caz de COVID-19 în școală. O elevă din județul Suceava este internată împreună cu mama sa

școli din București

Școală / Foto: Pexels.com

O elevă de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, județul Suceava a fost depistată cu COVID-19. Eleva este internată la Spitatul Județean din Suceava împreună cu mama ei, depistată și ea cu coronavirus, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Suceava, Cezar Anuți, scrie stiriedu.ro.

„Este asimptomatică. Mama ei este mai gravă. Vineri a fost la școală.

Pentru această săptămână s-a decis suspendarea orelor de pregătire, se face dezincfectare în școală și am făcut și o adresă la DSP pentru ancheta epidemiologică să depisteze elevii și contacții direcți”, a spus Anuți.

Județul Suceava este pe locul al doilea în topul județelor în care apar cele mai multe cazuri noi, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică citat de G4Media.ro.

Datele arată că 17,7% din totalul cazurilor de COVID-19 și 17,2% din totalul deceselor înegistrate din această cauză sunt în județul Suceava.

Este vorba despre o elevă din clasa a XII-a, potrivit surselor Edupedu.ro. Este al doilea caz de elev infectat cu coronavirus de la redeschiderea școlilor, din data de 2 iunie.

Edupedu.ro a scris marți despre primul caz de infectare în rândul elevilor, de la revenirea acestora la școală. Este vorba despre un elev de clasa a VIII-a de la o școală din Iași.

În acest moment, autoritățile sanitare vor urma procedura, vor testa contacții apropiați ai elevului, dar decizia aparține DSP Iași. Toți colegii elevului, care au fost săptămâna trecută la școală, vor face de azi ore online de pregătire, de acasă. Aceștia și familiile lor sunt de azi în izolare controlată de DSP Iași. „Pobabil că DSP va decide testarea lor înainte de examene”, a mai spus reprezentanta ISJ Iași.

Scoala / Foto: Pexels.com

Exit mobile version