Încă un caz de COVID-19 în școală. O elevă din județul Suceava este internată împreună cu mama sa

8.624 de vizualizări
școli din București
Școală / Foto: Pexels.com
O elevă de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, județul Suceava a fost depistată cu COVID-19. Eleva este internată la Spitatul Județean din Suceava împreună cu mama ei, depistată și ea cu coronavirus, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Suceava, Cezar Anuți, scrie stiriedu.ro.

„Este asimptomatică. Mama ei este mai gravă. Vineri a fost la școală.

Pentru această săptămână s-a decis suspendarea orelor de pregătire, se face dezincfectare în școală și am făcut și o adresă la DSP pentru ancheta epidemiologică să depisteze elevii și contacții direcți”, a spus Anuți.

Județul Suceava este pe locul al doilea în topul județelor în care apar cele mai multe cazuri noi, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică citat de G4Media.ro.

Datele arată că 17,7% din totalul cazurilor de COVID-19 și 17,2% din totalul deceselor înegistrate din această cauză sunt în județul Suceava.

Este vorba despre o elevă din clasa a XII-a, potrivit surselor Edupedu.ro. Este al doilea caz de elev infectat cu coronavirus de la redeschiderea școlilor, din data de 2 iunie.

Edupedu.ro a scris marți despre primul caz de infectare în rândul elevilor, de la revenirea acestora la școală. Este vorba despre un elev de clasa a VIII-a de la o școală din Iași.

În acest moment, autoritățile sanitare vor urma procedura, vor testa contacții apropiați ai elevului, dar decizia aparține DSP Iași. Toți colegii elevului, care au fost săptămâna trecută la școală, vor face de azi ore online de pregătire, de acasă. Aceștia și familiile lor sunt de azi în izolare controlată de DSP Iași. „Pobabil că DSP va decide testarea lor înainte de examene”, a mai spus reprezentanta ISJ Iași.

Scoala / Foto: Pexels.com


7 comentarii
  1. Anulați examenele ori asumați-vă consecințele ! Nu mai obligați profesorii să fie supraveghetori dacă ei nu doresc asta ; știați foarte bine că asta se va întâmpla Doamna Ministru ; și totuși din orgoliu și pt împlinirea dvs continuați cu această absurditate și abuzați de putere . ( Nu mai zic că dânsa susține Mafia Educațională pt că deja se știa asta )

  2. Anulați examenele !
    Elevii nu sunt cobaii dvs pt a hrăni Mafia Educațională . Deciziile dvs sunt penibile , josnice și discriminează elevii până la cer .
    Să vă fie rușine tuturor celor din Minister care sunt atât de inapți când vine vorba de situații de urgență !

  3. Dna. Ministru renuntati la Evaluarea Nationala acum in ceasul al doisprezecelea, pentru ca riscati sa tarați o generație intreagă! Care este miza acestui concurs, ce se intampla daca elevii intra la liceu in baza mediilor claselor V-VIII? Dvs. sunteti dispusa sa riscati sanatatea fizica si emotionala a unei generatii intregi doar de dragul de a brava si de a sustine ca traim vremuri normale? Nu traim vremuri normale iar acesti copii care acum pasesc in viata vor porni la drum cu acest handicap al sustinerii examenelor nationale in circumstante extraordinar de frustrante pentru ei fiind supusi la o presiune psihica enorma fiind discriminati fata de colegii lor din generatiile anterioare care nu au fost supusi unui asemenea stres! De unde atata incancenare, ce castigati dvs. personal? Cum puteti sa spuneti ca nici macar nu ati luat in calcul vreodata anularea Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului? State precum Franta, Olanda sau Republica Moldova cum au putut sa anuleze aceste examene, avand o singura dorinta, sa vina in ajutorul elevilor si nu sa ii streseze suplimentar in aceste vremuri anormale? Dvs. personal chiar nu aveti nici o mustrare de constiinta pentru ca vreti sa distrugeti o generatie intraga, doamna? Faceti un ultim gest de decenta si dati-va demisia doamna ministru! Este o functie care pe dvs. va depaseste total!

  4. Se cere anularea exameneleor,daca copii vostri al ministrilor ar fi infectati atunci ati schimba ceva! Nu toti au avut acces la pregatire!Nu sunt drepturi egale,e discriminare si in educatie ca si oriunde

  5. singura metoda valida este anularea examenelor. anulati examenele acum. nu se pot sustine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Raed Arafat: Marea parte a copiilor se infectau și înainte, dar cu forme foarte ușoare. Protecția copilului tot se face prin vaccinarea adultului sau prin vaccinarea copilului, dacă părinții sunt de acord

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că „Marea parte a copiilor se infectau și înainte, dar cu forme foarte ușoare”. Acesta a subliniat importanța vaccinării în…
Vezi articolul