UPDATE VIDEO Ministerul Sănătății: Incendiul de la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași a fost lichidat. 31 de persoane au fost evacuate

Sursă foto: Ziarul de Iași

Incendiul care a izbucnit marți seară la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi a fost lichidat, a anunțat Ministerul Sănătății într-o informare de presă. În total, 31 de persoane au fost evacuate preventiv, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Este vorba de 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți.

UPDATE 21:25 – IGSU: „Bilanț final: 31 persoane evacuate preventiv (13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți). La 20:31, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.”

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/06/Incendiu-Spitalul-de-copii-din-Iasi-ISU.mp4

UPDATE 19:45: Ministerul Sănătății a transmis într-o a doua informare de presă că: „A fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii – 3 aparținători și 4 cadre medicale) care au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 15 mp (un salon). Incendiul a fost lichidat.”

Mai jos, prima informare a Ministerului Sănătății:

„Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul care s-a produs la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, aflat în subordinea Consiliului Județean Iași: Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii – zona ATI.

Din primele date furnizate, până la acest moment au fost evacuate 12 persoane și nu au fost raportate victime.

Informații suplimentare referitor la cele 12 persoane evacuate: Este vorba despre 5 copii, 3 părinți, 4 personal medical.”

Mai jos, informarea inițială a IGSU:

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscară și 1 cisternă.

Totodată, la locul intervenției au fost trimise 3 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

La acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăți.

Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate.

Misiunea este în dinamică.”

Sursă foto: Ziarul de Iași

Exit mobile version