UPDATE VIDEO Ministerul Sănătății: Incendiul de la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași a fost lichidat. 31 de persoane au fost evacuate

443 de vizualizări
Sursă foto: Ziarul de Iași
Incendiul care a izbucnit marți seară la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi a fost lichidat, a anunțat Ministerul Sănătății într-o informare de presă. În total, 31 de persoane au fost evacuate preventiv, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Este vorba de 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți.

UPDATE 21:25 – IGSU: „Bilanț final: 31 persoane evacuate preventiv (13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți). La 20:31, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.”

UPDATE 19:45: Ministerul Sănătății a transmis într-o a doua informare de presă că: „A fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii – 3 aparținători și 4 cadre medicale) care au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 15 mp (un salon). Incendiul a fost lichidat.”

Mai jos, prima informare a Ministerului Sănătății:

„Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul care s-a produs la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, aflat în subordinea Consiliului Județean Iași: Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii – zona ATI.

Din primele date furnizate, până la acest moment au fost evacuate 12 persoane și nu au fost raportate victime.

Informații suplimentare referitor la cele 12 persoane evacuate: Este vorba despre 5 copii, 3 părinți, 4 personal medical.”

Mai jos, informarea inițială a IGSU:

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscară și 1 cisternă.

Totodată, la locul intervenției au fost trimise 3 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

La acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăți.

Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate.

Misiunea este în dinamică.”

Sursă foto: Ziarul de Iași


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Decanul Facultății de Litere din București, apel la vot către studenți: Suntem în fața unei opțiuni dramatice: ori-ori. România va rămâne un stat ce recunoaște valorile UE sau nu există decât o singură altă direcţie: Rusia

„Încetaţi să vă omorâţi speranţele cetăţeneşti, dispreţuind votul. (…) Daţi-vă o şansă. Ieşiţi la vot!”, este îndemnul decanului Facultății de Litere, Emil Ionescu, de la Universitatea din București. Profesorul a…
Vezi articolul

Platformă online de pregătire pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, lansată de Consiliul elevilor / “N-avem platformă de e-learning, așa cum prevede legea? Nu-i nimic, o creăm noi!”

Consiliul Național al Elevilor a anunțat, vineri, lansarea unei noi platforme de e-learning, “Vreau la examen“, realizată pentru pregătirea elevilor care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Organizația arată într-un comunicat…
Vezi articolul