Începutul școlii umple fast-foodurile. Medicul Gindrovel Dumitra: Masa de prânz ar trebui să existe în toate școlile, accesul la „junk food” să nu fie facil, adolescenții să fie informați și tratați deja ca adulți care iau decizii / Ce spun statisticile

Foto: Pexels.com

Mâncarea rapidă, de tip fast-food, este la îndemână mai ales pentru adolescenți, odată cu începerea școlii. Plecați de acasă pentru cel puțin 7-8 ore zilnic, aceștia găsesc cam în apropierea oricărui liceu soluții ieftine și rapide pentru a-și astâmpăra foamea.

Este foarte ușor ca acest tip de mâncare să devină un obicei, să se transforme chiar în exces și să ducă la obezitate și la alte tipuri de afecțiuni chiar din tinerețe, avertizează medicul Gindrovel Dumitra de la Societatea Națională de Medicina Familiei, într-un dialog cu G4Media.ro/ENTR. Acesta propune și câteva soluții pentru a rezolva aceste probleme de alimentație ale adolescenților.

„Copiii sunt expuși agresiv acestui tip de oferte comerciale și nu fac față psihologic”, a explicat Gindrovel Dumitra. Printre soluțiile propuse:

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version