Începutul școlii umple fast-foodurile. Medicul Gindrovel Dumitra: Masa de prânz ar trebui să existe în toate școlile, accesul la „junk food” să nu fie facil, adolescenții să fie informați și tratați deja ca adulți care iau decizii / Ce spun statisticile

299 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Mâncarea rapidă, de tip fast-food, este la îndemână mai ales pentru adolescenți, odată cu începerea școlii. Plecați de acasă pentru cel puțin 7-8 ore zilnic, aceștia găsesc cam în apropierea oricărui liceu soluții ieftine și rapide pentru a-și astâmpăra foamea.

Este foarte ușor ca acest tip de mâncare să devină un obicei, să se transforme chiar în exces și să ducă la obezitate și la alte tipuri de afecțiuni chiar din tinerețe, avertizează medicul Gindrovel Dumitra de la Societatea Națională de Medicina Familiei, într-un dialog cu G4Media.ro/ENTR. Acesta propune și câteva soluții pentru a rezolva aceste probleme de alimentație ale adolescenților.

„Copiii sunt expuși agresiv acestui tip de oferte comerciale și nu fac față psihologic”, a explicat Gindrovel Dumitra. Printre soluțiile propuse:

  • Educație medicală în familie și la școală. “Inclusiv adulții trebuie să fie conștienți că mâncarea de acest tip face foarte mult rău”.
  • La nivel instituțional, trebuie respectată masa de prânz. „Școala trebuie să ofere masa de prânz și să aloce un timp rezonabil pentru aceasta”.
  • Este nevoie de reglementare, astfel încât expunerea copiilor la marketingul pentru aceste produse să fie mult redusă, iar băuturile carbogazoase și alimentele așa-numite „junk food” să nu fie accesibile în apropierea școlilor. Nu ar trebui să existe fast-food la doi pași de liceu.
Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Deputatul UDMR Szabo Odon, în comisia de învățământ: Angajamentele cu privire la salarizare și învățământul minorităților naționale nu se regăsesc în programul de guvernare/ Ligia Deca: La priorități, într-adevăr, la nivel general, este specificată creșterea nivelului de salarizare din învățământ

„Programul de guvernare are cel puțin două probleme. Angajamentele cu privire la salarizare semnate și promovate prin Ordonanță de urgență și învățământul minorităților naționale nu se regăsesc în programul de…
Vezi articolul

Sindicatele din educație, întâlnire cu premierul Ciolacu pe tema proiectului Legii salarizării unitare / Marius Nistor: „Există un act normativ asumat și politic și asumat de întreaga coaliție, care trebuie respectat în integralitate”

Premierul Marcel Ciolacu va avea, luni, o întâlnire cu liderii sindicatelor din educație, pe tema proiectului Legii salarizării unitare, scrie G4Media.ro. Discuțiile vor începe la ora 14.15, la Palatul Victoria.…
Vezi articolul

Prefectul judeţului Harghita: Elevii de la internatul din Odorheiul Secuiesc au pierdut rechizite, îmbrăcăminte şi alte bunuri. Am discutat despre siguranţa clădirii şi ajutorarea celor implicaţi; se va face o expertiză a clădirii

Elevii de la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiul Secuiesc, care s-a prăbuşit parţial în cursul zilei de luni, vor fi cazaţi într-o altă clădire după ce vor reveni din…
Vezi articolul

În martie, 750 de școli cu risc crescut de abandon vor primi granturi de până la 200.000 euro prin programul ministerului educației, finanțat din PNRR / Cîmpeanu: “Școlile cu cel mai ridicat grad de vulnerabilitate vor semna primele contracte / Nu performanța e problema, ci echitatea în educație”

La dezbaterea de la Cotroceni, “Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, ministrul educației a răspuns unei întrebări despre ce va face ministerul educației ca și în mediul…
Vezi articolul