Înscriere definitivat 2019 – Care sunt actele necesare pentru înscrierea la definitivat și structura examenului

simulările pentru Bacalaureat

Simularea Bacalaureatului

A început înscrierea profesorilor debutanți la definitivat. Înscrierea la examenul de definitivare în învățământ se face la nivelul școlilor, până pe 19 octombrie 2019. Definitivatul este examenul în urma căruia profesorii depășesc stadiul de debutant și își pot construi o carieră la catedră. După definitivat, evoluția în carieră se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I. Examenul scris de definitivat 2019 este programat pe 24 iulie.

Înscrierea la definitivat 2019 se face la nivelul școlilor. Instituția de învățământ este cea care transmite către inspectorate dosarele candidaților, până în data de 22.10.2018.

Actele necesare pentru înscrierea la definitivat 2019:

Sursa: ismb.edu.ro

Descarcă de aici Fișa de înscriere la definitivat 2019

Examenul de definitivat 2019 este compus din proba scrisă, care se desfășoară pe 24 iulie, și două inspecții de specialitate la clasă.

Structura examenului de definitivat 2019:
1. Etapa I – eliminatorie:
2. Etapa a II-a – finală: examen scris pe 24.07.2019

Stagiul minim de practică obligatoriu pentru obţinerea definitivării în învăţământ are o durată de un an şcolar (sau ore de predare echivalente normei de un an), fiind un stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite, se arată într-o notă a Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Cei care fac pentru prima dată acest stagiu de practică pot să se înscrie la examenul de definitivat dacă în anul de stagiu fac activitate la catedră cu normă întreagă, în calitate de cadru didactic calificat; ei pot susţine examenul scris dacă termină stagiul de practică obligatoriu în sesiunea respectivă.

Examenul de definitivat poate fi susținut fără taxă de cel mult trei ori. Cei care încearcă și a patra oară trebuie să plătească o taxă de 300 lei, informează Inspectoratul București.

Subiectele de la examenul de definitivat sunt concepute de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Evaluare şi Examinare. Nota obținută de profesorii debutanți la examenul scris de definitivat are o pondere de 70% în calculul mediei finale; pentru promovarea definitivatului, candidații trebuie să aibă o medie de cel puțin 8.

Citește și:

Exit mobile version