Înscrierea și repartizarea la liceu a cetățenilor ucraineni cu statut de elevi în anul școlar 2023 – 2024. Ce documente trebuie să conțină dosarul candidaților

Foto: © Udra11 | Dreamstime.com

Înscrierea și repartizarea cetățenilor ucraineni cu statut de elevi care doresc să se înscrie în clasa a IX-a în învățământul liceal de stat, în anul școlar 2023—2024, se realizează până pe data de 31 august 2023, în conformitate cu prevederile Anexei 3 la Ordinul Ministerului Educației 3.684 din 2023. Fiecare inspectorat școlar are propriul calendar de admitere. Pentru București dosarul se poate depune până vineri, 7 iulie.

Etapele înscrierii și repartizării cetățenilor ucraineni cu statut de elevi care doresc să se înscrie în clasa a IX-a în învățământul liceal de stat, în anul școlar 2023—2024, conform procedurii sunt:

  1. Depunerea dosarelor la inspectoratul școlar;
  2. Analizarea dosarelor de către comisia de admitere județeană/a municipiului București;
  3. Comunicarea rezultatului repartizării elevilor ucraineni;
  4. Preluarea dosarelor de la inspectoratul școlar și depunerea acestora la unitățile de învățământ la care au fost repartizați;
  5. Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației privind finalizarea înscrierii elevilor ucraineni;
  6. Completarea în SIIIR a datelor aferente elevilor ucraineni înscriși în clasa a IX-a pe baza prezentei proceduri.

Fiecare inspectorat școlar are propriul calendar de admitere. Pentru București, calendarul este următorul:

Calendarul publicat de ISJ Cluj:

Dosarele de înscriere în clasa a IX-a conțin următoarele acte:

a) cerere de înscriere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2023—2024, redactată în limba română/engleză/ ucraineană, cu exprimarea unei opțiuni privind filiera/profilul/ specializarea/calificarea profesională;

b) foaia matricolă, pentru cei care au finalizat studiile învățământului gimnazial din România/documentele doveditoare ale finalizării studiilor gimnaziale în Ucraina, conform reglementărilor aprobate de Ministerul Învățământului și Științei din Ucraina, eliberate de autorități sau descărcate din aplicația online creată în acest scop;

c) cartea de identitate/pașaportul sau certificatul de naștere, în original și/sau în copie, în situația în care elevii dețin aceste documente.

Comisia de admitere din unitatea de învățământ liceal primește dosarele elevilor ucraineni care au fost repartizați, în acord cu cererile acestora de înscriere în învățământul liceal de stat în anul școlar 2023—2024. Situația privind finalizarea înscrierii cetățenilor ucraineni cu statut de elevi va fi comunicată comisiei de admitere județene/a municipiului București și va fi operată în baza de date SIIIR, conform procedurii.

Cerere de înscriere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2023—2024 în limba română, publicată de ISJ Neamț

Cerere de înscriere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2023—2024 în limba engleză, publicată de ISJ Cluj 

Cerere de înscriere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2023—2024 în limba ucraineană

Procedura de înscriere în clasa a IX-a pentru cetăţenii ucrainieni cu statut de elev. Anexa 3 la Ordinul Ministerului Educației nr. 3.684 din 15 februarie 2023.

Foto: © Udra11 | Dreamstime.com | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version