Inspector școlar, despre Bacalaureatul la liceele tehnologice: Ministerul trebuie să mai scoată din materia disciplinelor de examen

Foto: © Alexander Raths | Dreamstime.com

Andrei Huiban, inspector general adjunct din Vaslui, a declarat pentru Radio România Actualități că Ministerul Educației trebuie „să mai scoată din materia disciplinelor, de examen mai ales” la liceele tehnologice. Aceste spune că „soluţia pe care inspectoratul şcolar o consideră necesară în privinţa acestor licee tehnologice pentru creşterea procentului de promovare a Bacalaureatului este legată de modificarea programei şcolare pentru elevii care sunt axaţi în principal pe învăţarea unei meserii.”

„Acolo, mediile de intrare în clasa a IX-a sunt cam cele mai mici sau printre cele mai mici şi e foarte complicat pentru cadrele didactice care se confruntă cu elevi cu deficienţe în ceea ce priveşte asimilarea să poată să reuşească să le dezvolte aceste abilităţi şi, eventual, să adauge altele care sunt necesare pentru liceu în vederea examenului de Bacalaureat. Soluţia pe care inspectoratul şcolar o consideră necesară în privinţa acestor licee tehnologice pentru creşterea procentului de promovare a Bacalaureatului este legată de modificarea programei şcolare pentru elevii care sunt axaţi în principal pe învăţarea unei meserii”, a declarat Andrei Huiban, inspector general adjunct.

Inspectorul general adjunct a precizat că la sfârşitul clasei a XII-a este important să ai şi o diplomă de Bacalaureat:

„Trebuie ministerul să reformeze, cu alte cuvinte, să mai scoată din materia disciplinelor, de examen mai ales, la aceste şcoli. E important ca, la sfârşitul clasei a XII-a să ai şi o diplomă de Bacalaureat, asta contează foarte mult pe piaţa muncii”.

Foto: © Alexander Raths | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Asociaţia Elevilor din Constanţa cere desfiinţarea examenului de Bacalaureat: Elevii se declară „dezamăgiţi de subiectele” de la simulare / „Nici măcar nu îi cunoaştem baza legală, având în vedere faptul că nici Legea Educaţiei nr. 1/2011, nici Legea Învăţământului Preuniversitar nr. 198/2023 nu s-au aplicat” cu privire la BAC
Exit mobile version