Inspectorul școlar din Timiș: S-ar putea ca pe acest context electoral să greșim puțin, să alocăm resurse fără să fim atenți la ele și să le focusăm acolo unde nu trebuie

Transport gratuit pentru elevi

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

“S-ar putea ca pe acest context electoral să greșim puțin, să alocăm resurse fără să fim atenți la ele și să le focusăm acolo unde nu trebuie”, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Timiș, Marin Popescu în cadrul unei dezbateri online organizată de Salvați Copiii.

Oficialul a vorbit mai întâi despre unele autorități locale care organizează tesarea cadrelor didactice la începutul anului școlar, dând exemplul primăriei din Lugoj.

“De fapt ce constat, și trebuie să vedem realitatea așa cum este. Constat un interes al autorității publice locale, dar să nu uităm că ne aflăm într-o zonă electorală. Deci s-ar putea ca pe acest context electoral să greșim puțin, să aruncăm resurse fără să fim atenți la ele și să le focusăm acolo unde nu trebuie.

Ar trebui să prioritizăm zonele cele mai importante din perspectiva finanțării și a bugetelor. Nu avem foarte mulți bani și simt undeva, în această perspectivă, că electoral e o risipă și de imagine și de interes și de resurse.

Poate ar fi bine să ne focusam și să prioritizăm lucrurile într-un context comun, partenerial.

Adică, da, ținem cont de ce se întâmplă la nivelul școlii și nu luăm decizii fără să ne consultăm cu experți și cu școala”, a spus Marin Popescu.

Mai mulți primari din țară, inclusiv în Capitală, au anunțat că alocă bugete importante unor măsuri similare.

Intervenția inspectorului general, Marin Popescu, poate fi urmărită în VIDEO:

 

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Exit mobile version