Progame de testare plătite din bugetul local pentru elevii, profesorii și personalul auxiliar din școlile din București, pe ordinea de zi a Consiliului General

987 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – George Calin
Consilierii municipali urmează să dezbată trei proiecte de hotărâre care vizează testarea copiilor din unităţile de învăţământ din Bucureşti și a cadrelor didactice, potrivit site-ului instituției. Valoarea totală a acestor măsuri este de peste 55 de milioane de lei. Ședinţa Consiliului este programată să aibă loc luni, de la ora 11:00. Proiectele apar în plină campanie electorală.

Astfel, proiectul “Şcoli sănătoase în Bucureşti” vizează acordarea unui sprijin financiar în valoare de 200 de lei/beneficiar ce va fi decontat unităţilor de specialitate în testare RTC-PCR afiliate proiectului, pentru un număr de 250.000 de elevi.

În nota de fundamentare a proiectului scrie că în București sunt 247.914 de elevi înscriși în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal aflate pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Proiectul va avea un buget de 50 de milioane de lei. Copiii vor fi testaţi dacă manifestă simptome de îmbolnăvire precum febră, tuse, strănuturi repetate, roşu în gât, la triajul epidemiologic realizat de către personalul medical al instituţiei de învăţământ.

Cel de-al doilea proiect vizează modificarea programului “Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă”, prin suplimentarea numărului de beneficiari de la 3.000 la 27.000. Faţă de categoriile prevăzute anterior, a fost introdus şi personalul din învăţământ, adică 24.000 de angajați, atât cadre didactice cât și personal auxiliar.

Bugetul alocat proiectului, care avea iniţial o valoare de 633.000 lei, ar urma să fie majorat la 5.442.000 lei. Valoarea unui teste RTC-PCR este estimată la 200 de lei.

Proiectul “Testare pentru depistarea anticorpilor COVID-19” se adresează unui număr de 60.600 de beneficiari formaţi din personalul medical şi auxiliar, cadre didactice şi personal auxiliar, lucrători din transportul public, ce-şi desfăşoară activitatea pe raza Municipiului Bucureşti.

Dintre aceștia, 24.000 sunt cadrele didactice și personalul auxiliar din școlile din București.

Testarea se va realiza doar pentru cei care solicită în mod voluntar efectuarea testelor serologice ce detectează răspunsul imun al organismului uman la infecţia cu noul coronavirus. Bugetul proiectului este de 1.333.200 lei, valoarea unui test fiind de 22 de lei, potrivit proiectului.

Foto: INQUAM Photos – George Calin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Urmează o reorganizare a Ministerului Educației cu „diminuarea semnificativă a structurii posturilor”, scrie Sorin Cîmpeanu într-o decizie de anulare a achiziției de servicii de pază pentru instituție

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu susține că reorganizarea ministerului pe care-l conduce se va face cu „diminuarea semnificativă a structurii posturilor”, potrivit unei decizii de anulare a achiziției de servicii de…
Vezi articolul

Ioana Mihăilă, despre estimările INSP privind momentul când începe școala: La mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă / Ministrul Cîmpeanu, recent: un val patru nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme derulării normale a școlii

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că Institutul Naţional de Sănătate Publică „preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că…
Vezi articolul