Institutul Maghiar din București lansează evenimentul Literatură europeană contemporană pentru copii

Foto: Institutul Liszt București / Facebook.com

Evenimentul de literatură contemporană pentru copii, organizat de Institutul Maghiar din București, propune editurilor din România cărți contemporane europene pentru copii, în vederea publicării lor în limba română, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. În decursul lunii noiembrie sunt popularizate aceste texte printr-o campanie online cu informații despre cărți, autori, ilustratori, traducători.

Pe 23 noiembrie vor fi prezentate textele sub forma unui spectacol-lectură în regia lui Kovács Zsuzsanna, în distribuția lui Florina Gleznea și Ștefana Ionescu-Darzeu, la Muzeul Național al Literaturii Române, conform anunțului. Datorită numărului redus de participanți, pentru public, din cauza reglementărilor de sănătate, spectacolul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Institutului Liszt – Centrul Cultural Maghiar București.

În cele două ediții anterioare au fost propuse editurilor de profil din România 14 titluri de cărți din literatura europeană contemporană, din care au fost publicate la Editura Aramis.

Coordonatorii proiectului sunt: Csegedi Magdolna, coordonator de evenimente culturale, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București și Márton Evelin, scriitoare, redactor.

Exit mobile version