Institutul Maghiar din București lansează evenimentul Literatură europeană contemporană pentru copii

84 de vizualizări
Foto: Institutul Liszt București / Facebook.com
Evenimentul de literatură contemporană pentru copii, organizat de Institutul Maghiar din București, propune editurilor din România cărți contemporane europene pentru copii, în vederea publicării lor în limba română, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. În decursul lunii noiembrie sunt popularizate aceste texte printr-o campanie online cu informații despre cărți, autori, ilustratori, traducători.

Pe 23 noiembrie vor fi prezentate textele sub forma unui spectacol-lectură în regia lui Kovács Zsuzsanna, în distribuția lui Florina Gleznea și Ștefana Ionescu-Darzeu, la Muzeul Național al Literaturii Române, conform anunțului. Datorită numărului redus de participanți, pentru public, din cauza reglementărilor de sănătate, spectacolul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Institutului Liszt – Centrul Cultural Maghiar București.

În cele două ediții anterioare au fost propuse editurilor de profil din România 14 titluri de cărți din literatura europeană contemporană, din care au fost publicate la Editura Aramis.

Coordonatorii proiectului sunt: Csegedi Magdolna, coordonator de evenimente culturale, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București și Márton Evelin, scriitoare, redactor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Ministerul Educației pregătește o licitație, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, pentru 3.200 de microbuze electrice. Microbuzele o să ajungă în școli anul acesta, potrivit Ligiei Deca. În prezent, 70.000 de elevi nu au mijloc de transport pentru a merge la școală

Ministerul Educației pregătește o licitație, pentru achiziția a 3.200 de microbuze electrice, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, potrivit unui proiectul de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică. Este…
Vezi articolul

Cîmpeanu, despre cum se va desfășura școala din 8 noiembrie, fizic sau online: În mod clar mergem către o decizie descentralizată / Incidența din localități și rata de vaccinare a profesorilor, posibile criterii / Anunțul oficial, vineri, 5 noiembrie – VIDEO

Decizia modului în care se va relua școala de pe 8 noiembrie încolo ar putea fi luată descentralizat de către fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de incidența…
Vezi articolul

Inspectoratele școlare județene și direcțiile de sport și de cultură vor trece în subordinea autorităților locale, de la 1 ianuarie 2025 – măsură de reducere a cheltuielilor, anunțată de Ministrul Finanțelor / În noua lege a Învățământului, inspectoratele sunt înlocuite cu direcții județene subordonate Ministerului Educației

Ministrul finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat un pachet de 50 de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, pentru următorii ani. Printre acestea: descentralizarea inspectoratelor școlare județene, care vor trece din subordinea…
Vezi articolul