INTERVIU Cum ieșim din ”închisoarea minții” după o lună de izolare și încă una la orizont? Specialist în psihoterapie de cuplu și de familie: Peste 9 luni ori se vor naște mulți copii, ori vor exista multe divorțuri

Foto: Pexels.com

A trecut oficial o lună de la izolare și mai urmează una. Ce efecte produce izolarea asupra psihicului, cum afectează viața de cuplu, ce înțeleg copiii din vacanța cu teme online și cum ar trebui să arate programul ideal pentru a face mai ușor față ieșirii din viața socială?

”Peste 9 luni ori se vor naște mulți copii, ori vor exista multe divorțuri. Cuplul poate avea de suferit sau nu, în funcție de modul în care a relaționat până la acest moment (…) Multe din cuplurile actuale au devenit de-a lungul timpului doar colegi de apartament care împart acelasi dormitor si cheltuielile lunare”, afirmă, într-un interviu pentru G4Media.ro, Cristina Dimitrescu, psihoterapeut cu formare în Psihoterapie Sistemica de Cuplu si Familie.

Psihologul susține că nu e bine ca această perioadă să devină obișnuință. ”Este o închisoare a minții, care pe mulți i-a paralizat fizic”, mai spune Cristina Dimitrescu. Ea oferă o serie de soluții pentru a trece mai ușor prin perioada de izolare.

 

Photo by Jimmy Chan from Pexels

 

Exit mobile version