Ioan Aurel Pop, noul președinte al CNATDCU, a fost împotriva verdictului de plagiat dat lui Ponta de acest for. Președintele numit acum de Anisie saluta în 2012 reorganizarea prin care Liviu Pop neutraliza practic instituția

Ioan Aurel Pop / Foto: INQUAM Photos - Ilona Andrei

Ministrul Educației a stabilit noua conducere a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare – instituție cheie în afacerile de plagiat. Noul președinte al CNATDCU, numit acum de Monica Anisie, este Ioan-Aurel Pop – cel care în 2012 a criticat toată conducerea CNATDCU pentru verdictul de plagiat dat premierului de atunci, Victor Ponta.

Paradoxal, cei pe care îi critica în urmă 8 ani sunt astăzi chiar noii săi vicepreședinți: Marius Andruh a fost președintele CNATDCU și chiar cel care a anunțat plagiatul lui Ponta, Dorel Banabic era și la momentul verdictului vicepreședinte CNATDCU, iar Mircea Dumitru a reconfirmat la Universitatea din București decizia de plagiat.

Numit acum de liberala Monica Anisie în funcția de președinte CNATDCU, Ioan Aurel Pop saluta în 2012 desființarea de către social-democratul Liviu Pop a forului care decisese în aceeași zi că Victor Ponta a plagiat.

“Această reorganizare era absolut necesară” – declara Ioan Aurel Pop pe 30 iunie 2012 cu privire la procedura prin care Liviu Pop a mascat desființarea CNATDCU: Pop a reorganizat instituția, mărind de la 20 la 45 numărul de membri ai consiliului general.

Ce declara în 2012 Ioan Aurel Pop, după ce Marius Andruh anunțase oficial din poziția de președinte al CNATDCU că Victor Ponta a plagiat, fiind “plagiatul de tip copy-paste”:

Anunțul lui Marius Andruh, în 2012:

Ioan Aurel Pop a fost ales în 2018 președintele Academiei Române și, timp de 2 ani, a decis să nu renunțe și la funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pop a cumulat funcția de rector și cea de președinte al Academiei, pe un salariu anual uriaș de peste 500.000 de lei (sursa și detalii).

Ioan Aurel Pop a fost rector al UBB timp de 2 mandate, până în martie 2020 când funcția a fost câștigată de Daniel David.

Revista 22 a scris în 2018 că numele lui Ioan Aurel Pop a apărut pe o listă a colaboratorilor Securităţii. Reacția lui Pop a fost: “Mă aştept să mi se ceară condamnarea la moarte” (detalii aici).

Vezi aici cine făcea parte din Consiliul General al CNATDCU în 2012, la momentul primului verdict de plagiat în cazul Ponta

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Exit mobile version