Klaus Iohannis: Acum 160 de ani Cuza crea prima lege modernă a învățământului / În acest an, viziunea proiectului „România Educată” va fi pusă în practică prin noi legi

Foto: Klaus Iohannis - Facebook.com

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, în discursul susținut cu prilejul Zilei Unirii Principatelor, că în acest an vor apărea noile legi ale educației, bazate pe proiectul său numit ”România Educată”, scrie G4Media.ro.

Iohannis a făcut în discursul său o referire la reforma educației promovată de Alexandru Ioan Cuza în urmă cu 160 de ani.

”Acum aproape 160 de ani, Alexandru Ioan Cuza, recunoscând importanța educației, crea prima lege modernă a învățământului, care introducea obligativitatea și gratuitatea educației, indiferent de clasa socială sau de gen. În acest an, viziunea proiectului „România Educată” va fi pusă în practică prin noi legi, menite să revigoreze sistemul de învățământ și să îl alinieze la cerințele prezentului și cele ale viitorului”, a spus marți Iohannis la ceremonia de la Mormântul Orașului Necunoscut din București.

Articolul integral, pe G4Media.ro.
Exit mobile version