Judecătorul Cristi Danileț, mesaj către elevi: Nu copiați și nu plagiați – nu vrem ca pe baza acestor “merite” să ajungeți miniștri sau judecători la CCR

Cristi Danilet / Foto: Facebook Cristi Danilet

Cristi Danileț / Foto: Facebook.com - Cristi Danilet

Judecătorul Cristi Danileț a transmis elevilor, pe pagina de socializare, să nu copieze și să nu plagieze, „nu vrem ca pe baza acestor “merite” să ajungeți miniștri sau judecători la CCR”. Mesajul vine în contextul în care luni, 11 septembrie, este prima zi de școală pentru elevii și copiii de grădiniță.

„Să învățați de la profesorii voștri, să îi respectați și să le spuneți ce doriți. Cereți sa fiți ascultați, iar ei o vor face și vă vor îndruma! Nu tolerați sub nicio formă violența verbală sau fizică, indiferent de la cine ar veni. Utilizați mai puțin telefoanele la școală, nu aduceți arme albe și droguri – stăm cu ochii pe voi, știți deja asta”, a mai transmis judecătorul.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat astăzi că pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării va fi consumul de droguri în rândul tinerilor:

„Consumul de droguri în rândul tinerilor este un fenomen alarmant, subiectul va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT)”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Redăm mesajul integral al judecătorului Cristi Danileț:

Azi este doar despre elevi și profesori.

Succes elevilor în noul an școlar! Să învățați de la profesorii voștri, să îi respectați și să le spuneți ce doriți. Cereți sa fiți ascultați, iar ei o vor face și vă vor îndruma! Nu tolerați sub nicio formă violența verbală sau fizică, indiferent de la cine ar veni. Utilizați mai puțin telefoanele la școală, nu aduceți arme albe și droguri – stăm cu ochii pe voi, știți deja asta. Nu copiați și nu plagiați – nu vrem ca pe baza acestor “merite” să ajungeți miniștri sau judecători la CCR!

Succes profesorilor, celor care îndeplinesc una dintre cele mai nobile misiuni sociale: educarea noii generații. Nu trebuie ca elevii să vă iubească, dar fascinați-i cu materia predată lor și discutați-o cu ei! Încurajați părinții să fie aproape de copii! Impuneți-vă autoritatea cu profesionalism și nu vă lăsați batjocorită demnitatea! Fără atitudini revanșarde – elevii nu au nicio vină pentru cum arată învățământul sau țară, dar nu uitați că ei pot fi o soluție în viitorul apropiat! Vom avea societatea pe care dvs o veți pregăti prin elevii de azi. Aici aveți un mai mare rol decât părinții!

Succes tuturor și… să nu ne vedem la Tribunal decât în vizită, ca parte din programul național de #educatiejuridica!

Este al doilea an consecutiv când anul școlar este organizat pe module de învățare. Primul modul începe luni, 11 septembrie, și ține până vineri, 27 octombrie, potrivit calendarului oficial.

Anul școlar 2023—2024 este structurat astfel:

Modulul 1 – de luni, 11 septembrie 2023, până vineri, 27 octombrie 2023;

Modulul 2 – de luni, 6 noiembrie 2023, până vineri, 22 decembrie 2023;

Modulul 3 – de luni, 8 ianuarie 2024, până vineri, 9 februarie 2024, respectiv vineri, 16 februarie 2024, sau vineri, 23 februarie 2024, după caz, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în urma consultărilor cu beneficiarii primari ai educației, cu părinții/reprezentanții legali ai acestora și cu cadrele didactice, realizate la nivelul unităților de învățământ;

Modulul 4 – de luni, 19 februarie 2024, respectiv luni, 26 februarie 2024, sau luni, 4 martie 2024, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz, până vineri, 26 aprilie 2024;

Modulul 5 – de miercuri, 8 mai 2024, până vineri, 21 iunie 2024;

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 7 iunie 2024;

Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 14 iunie 2024;

Pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale, și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 28 iunie 2024;

Pentru clasele din învățământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.

Exit mobile version