Jumătate dintre elevii și studenții lumii, afectați de închiderea școlilor din cauza noului coronavirus – UNESCO

Harta scolilor inchise la nivel national sau local - 18 martie / Sursa: UNESCO

Peste 850 milioane de tineri în lume, adică aproape jumătate din elevii şi studenţii de pe mapamond, trebuie să rămână acasă, fără să frecventeze instituţiile de învăţământ, conform celui mai nou bilanț anunțat miercuri de UNESCO, citat de AFP şi DPA și preluat de Agerpres.

Odată cu închiderea totală a şcolilor şi universităţilor în 102 ţări şi parţială în alte 11, din cauza pandemiei de COVID-19, numărul elevilor şi studenţilor privaţi de şcoală a crescut de peste două ori în ultimele patru zile şi ar urma să crească în continuare, a precizat organizaţia Naţiunilor Unite responsabilă de educaţie, ştiinţă şi cultură, citată de agenția de presă.

În China, unde focarul de coronavirus a apărut în decembrie, unele şcoli selectate au început să se redeschidă pe măsură ce numărul zilnic de cazuri raportate începe să scadă. Majoritatea însă rămân închise, perturbând învăţământul pentru 233,2 milioane de elevi şi pentru 45,3 milioane de studenţi numai în China, arată cifrele UNESCO.

India, care are al doilea sistem şcolar cel mai mare din lume după China, a optat până în prezent doar pentru închiderea şcolilor în unele regiuni.

“Amploarea şi viteza cu care se închid şcoli şi universităţi reprezintă o provocare fără precedent” pentru sectorul educaţiei, a adăugat UNESCO, subliniind că, peste tot în lume, autorităţile responsabile cu educaţia încearcă să suplinească închiderea instituţiilor de învăţământ prin soluţii de învăţare la distanţă, fie că este vorba de soluţii necesitând mijloace tehnologice perfecţionate (lecţii în direct prin video), fie mai puţin elaborate (programe educative la televiziune sau la radio).

Exit mobile version