UPDATE Discuțiile premierului cu sindicatele profesorilor, pe tema grevei generale din școli, au început / Este o întâlnire informală, nu au loc negocieri – surse

Foto: © Photographerlondon | Dreamstime.com

La ora 15 sunt programate discuțiile premierului României cu sindicatele angajaților din Învățământ, după cum au anunțat reprezentanții profesorilor pe grupul jurnaliștilor. Potrivit surselor Edupedu.ro, este o întâlnire informală, fără negocieri. Greva generală din școli continuă marți, 23 mai. De luni, peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic au intrat în grevă generală.

Marți, Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a declarat pentru Edupedu.ro că „nu avem niciun element care să ne determine să credem că greva poate fi oprită” și că profesorii nu vor încheia mediile elevilor.

Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a precizat pentru Edupedu.ro că sindicatele din Învățământ nu au primit luni vreo invitație pentru o eventuală discuție cu reprezentanții Guvernului. George Purcaru, vicepreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat ieri la Radio România Actualități că Simion Hăncescu, președintele FSLI, a solicitat duminică, 21 mai, o nouă întâlnire cu reprezentanții Guvernului.

De ce fac profesorii grevă. Revendicările sindicatelor din educație:

Foto: © Photographerlondon | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version