„Lasă-le un comentariu premierului și ministrului finanțelor și cere-ți banii de burse” – Consiliul Național al Elevilor. Rareș Voicu: Facem apel la Guvern să includă în proiectul de buget pentru anul 2021 sumele cuantumului minim pentru bursele elevilor

Foto: Pexels.com

Consiliul Național al Elevilor îi sfătuiește pe școlari să le lase comentarii pe paginile oficiale ale premierului și ministrului de finanțe pentru a le reaminti de legea care prevede acordarea de burse elevilor și că acestea au un cuantum minim de 100 de lei acum.

„Lasă-le un comentariu premierului și ministrului finanțelor și cere-ți banii de burse!Luna trecută, Guvernul a stabilit ca suma minimă pentru bursele școlare să fie de 100 de lei/elev. Această sumă nu va fi acordată, însă, dacă în bugetul de stat pentru anul 2021 nu vor fi prevăzute sumele necesare acestor cheltuieli.Intră pe paginile Primului-ministru (Florin Cîţu) și Ministrului Finanțelor (Alexandru Nazare) și lasă un comentariu cu „Alocați bani pentru bursele elevilor în legea bugetului de stat! Elevii au nevoie de burse!” la ultima lor postare”, au scris reprezentanții elevilor pe Facebook.

Mesajul integral al Consiliului Național al Elevilor:

„În luna decembrie a anului trecut, cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, Guvernul a aprobat Hotărârea nr. 1064/2020, conform căreia cuantumul minim pentru fiecare categorie de burse este de minimum 100 de lei/elev/lună, bani care vor veni de la nivel central, către autoritățile publice locale, care vor putea suplimenta această sumă din fondurile proprii.

Acest lucru nu va fi posibil, însă, dacă în legea bugetului de stat pentru anul 2021 nu vor exista sume alocate special cu această destinație. Din acest motiv, solicităm primului-ministru și ministrului finanțelor publice realizarea acestor alocări, pentru a garanta faptul că dreptul elevilor de a primi burse va fi respectat în întreaga țară, iar inechitățile vor fi eliminate.

„Facem apel la Guvernul României să includă în proiectul de buget pentru anul 2021 sumele necesare asigurării cuantumului minim pentru bursele elevilor, conform HG 1064/2020. În lipsa acestor sume, decizia executivului de a seta un cuantum minim pentru bursele școlare reprezintă doar un demers populist, fără fundament în prioritățile financiare ale Guvernului”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Sursă foto: Pexels.com

Citește și:
Boc: Primul ministru ne-a asigurat că vor fi în legea bugetului de stat banii pentru burse / Privind gratuitatea transportului public, se va găsit o formulă de calcul
Exit mobile version