„Lasă-le un comentariu premierului și ministrului finanțelor și cere-ți banii de burse” – Consiliul Național al Elevilor. Rareș Voicu: Facem apel la Guvern să includă în proiectul de buget pentru anul 2021 sumele cuantumului minim pentru bursele elevilor

2.411 vizualizări
Foto: Pexels.com
Consiliul Național al Elevilor îi sfătuiește pe școlari să le lase comentarii pe paginile oficiale ale premierului și ministrului de finanțe pentru a le reaminti de legea care prevede acordarea de burse elevilor și că acestea au un cuantum minim de 100 de lei acum.

„Lasă-le un comentariu premierului și ministrului finanțelor și cere-ți banii de burse!Luna trecută, Guvernul a stabilit ca suma minimă pentru bursele școlare să fie de 100 de lei/elev. Această sumă nu va fi acordată, însă, dacă în bugetul de stat pentru anul 2021 nu vor fi prevăzute sumele necesare acestor cheltuieli.Intră pe paginile Primului-ministru (Florin Cîţu) și Ministrului Finanțelor (Alexandru Nazare) și lasă un comentariu cu „Alocați bani pentru bursele elevilor în legea bugetului de stat! Elevii au nevoie de burse!” la ultima lor postare”, au scris reprezentanții elevilor pe Facebook.

Mesajul integral al Consiliului Național al Elevilor:

„În luna decembrie a anului trecut, cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, Guvernul a aprobat Hotărârea nr. 1064/2020, conform căreia cuantumul minim pentru fiecare categorie de burse este de minimum 100 de lei/elev/lună, bani care vor veni de la nivel central, către autoritățile publice locale, care vor putea suplimenta această sumă din fondurile proprii.

Acest lucru nu va fi posibil, însă, dacă în legea bugetului de stat pentru anul 2021 nu vor exista sume alocate special cu această destinație. Din acest motiv, solicităm primului-ministru și ministrului finanțelor publice realizarea acestor alocări, pentru a garanta faptul că dreptul elevilor de a primi burse va fi respectat în întreaga țară, iar inechitățile vor fi eliminate.

„Facem apel la Guvernul României să includă în proiectul de buget pentru anul 2021 sumele necesare asigurării cuantumului minim pentru bursele elevilor, conform HG 1064/2020. În lipsa acestor sume, decizia executivului de a seta un cuantum minim pentru bursele școlare reprezintă doar un demers populist, fără fundament în prioritățile financiare ale Guvernului”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Sursă foto: Pexels.com

Citește și:
Boc: Primul ministru ne-a asigurat că vor fi în legea bugetului de stat banii pentru burse / Privind gratuitatea transportului public, se va găsit o formulă de calcul

11 comments
 1. @madalin si @slv, e corect. Provine din “tu sa ceri banii tai”, “sa iti ceri banii”. Nu e “voi sa cereti banii care vi se cuvin”. Ar fi fost “cereti-va banii”. Cam asa explică învățătoarea la scoala. Un profesor de limba romana va poate explica la nivel de liceu sau facultate.

  1. Din banii cui ? Cine munceste pentru banii aceia ?
   Iar PSD-ul poate ca doar a aruncat cateva firimituri la elevi si pensionari, astfel incat sa poata da PENSIILE SPECIALE cui trebuie…
   Sa intelegem ca banii nu curg din cer, orice castig pentru care nu muncesti e platit de altcineva, care munceste…

  2. Am si eu o intrebare ! De ce un elev care este la Liceu nu are dreptul la bursa de orfan, si inca ceva de ce se ia in calcul veniturile celui pe care il intretine daca acel copil nu are un parinte

 2. Sunt singurul care observă greșeala flagrantă: “cere-ți banii de burse”. E CEREȚI, fără cratimă!!

  Vai de capu’ nostru cu așa studenți…

 3. Adevaratul populism e acordarea de bani “moca”, fara o analiză punctuală serioasă.
  Burse substanțiale pentru elevii săraci cu rezultate remarcabile la învățătură. Burse de merit pentru cei 2-3 fruntasi din fiecare școală. Restul, sa învețe sa muncească peste vară, cum era tradiția in America pe vremuri. Cand au inceput sa curgă banii “moca” si gratuitatile la grămadă, s-a ales praful de societate.
  Orice câștig fara munca este platit din buzunarul altcuiva.
  Sa invatam din erorile altora…

 4. Se pare ca PSD au fost mai buni ca voi de 100 de ori eu și-au făcut datoriile către elevi pensionari profesori demisionat vă depășește meseria asta .

 5. Bursele elevilor sunt platite , sau nu, de primari din bugetul primariei. Consiliul acesta al elevilor s-a adresat vreodata primarilor? Le-a lasat mesaje pe social media?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Ion, Ministerul Educației: Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și-a cam pierdut sensul. În fiecare an, în mediul educațional, aud „admiterea era bună, că noi am dat admitere pe vremea noastră“

Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion a spus în comisia de învățământ din Senat, vineri, că Evaluarea Națională și-a pierdut din sens și asta a dus la “derapaje…
Vezi articolul