Legea prin care familiile care au copii pot primi ajutor financiar pentru plata bonei a fost promulgată de Preşedinte

Foto: Pixabay.com

Administraţia Prezidenţială anunţă că decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă a fost promulgat de Klaus Iohannis. Legea prevede că părinții vor putea primi, de la autoritățile locale, un ajutor financiar de până la aproape 150 euro pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară, adică până la vârsta de 3 ani, în vederea angajării unei bone, potrivit proiectului trimis la promulgare.

În funcţie de cât de mari sunt veniturile nete lunare pe membru de familie, cuantumul acestui ajutor va fi diferit. Cea mai mare valoare a ajutorului este de 710 lei/luna, pentru un venit net lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 2100 de lei.

Pentru un venit net lunar pe membru de familie cuprins intre 2101 de lei si 2500 de lei se acorda un ajutor lunar de 550 de lei.

Pentru un venit net lunar pe membru de familie cuprins intre 2501 de lei si 3000 de lei se acorda un ajutor lunar de 390 de lei.

Pentru un venit net lunar pe membru de familie cuprins intre 3001 de lei si 3500 de lei se acorda un ajutor lunar de 250 de lei. In timp ce familiile unde venitul net lunar pe membru de familie depaseste valoare de 3500 de lei nu primeste niciun ajutor financiar de la stat pentru angajarea unei bone.

La determinarea venitului net lunar se ia în considerare media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni anterioare solicitării dreptului la ajutorul financiar, în condițiile art. 8 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, persoanele trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

Condiţiile de acordare şi procedura de cerere pot fi găsite aici

FOTO: pixabay.com

 

Exit mobile version