Legea prin care familiile care au copii pot primi ajutor financiar pentru plata bonei a fost promulgată de Preşedinte

4.625 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Administraţia Prezidenţială anunţă că decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă a fost promulgat de Klaus Iohannis. Legea prevede că părinții vor putea primi, de la autoritățile locale, un ajutor financiar de până la aproape 150 euro pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară, adică până la vârsta de 3 ani, în vederea angajării unei bone, potrivit proiectului trimis la promulgare.

În funcţie de cât de mari sunt veniturile nete lunare pe membru de familie, cuantumul acestui ajutor va fi diferit. Cea mai mare valoare a ajutorului este de 710 lei/luna, pentru un venit net lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 2100 de lei.

Pentru un venit net lunar pe membru de familie cuprins intre 2101 de lei si 2500 de lei se acorda un ajutor lunar de 550 de lei.

Pentru un venit net lunar pe membru de familie cuprins intre 2501 de lei si 3000 de lei se acorda un ajutor lunar de 390 de lei.

Pentru un venit net lunar pe membru de familie cuprins intre 3001 de lei si 3500 de lei se acorda un ajutor lunar de 250 de lei. In timp ce familiile unde venitul net lunar pe membru de familie depaseste valoare de 3500 de lei nu primeste niciun ajutor financiar de la stat pentru angajarea unei bone.

La determinarea venitului net lunar se ia în considerare media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni anterioare solicitării dreptului la ajutorul financiar, în condițiile art. 8 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, persoanele trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

  • să fie cetățean român, cetățean al altui stat sau apatrid, cu domiciliul în România, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare;
  • sunt angajate cu contract individual de muncă ori în baza unui raport de serviciu, desfășoară activități independente, obțin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură sau piscicultură, ori exercită o funcție de demnitate publică sau asimilată.

Condiţiile de acordare şi procedura de cerere pot fi găsite aici

FOTO: pixabay.com

 


1 comment
  1. Buna ziua, dar pentru familii monoparentale, (doi copii 6 /9 ani ) nu se oferă nici un fel de ajutor?
    Tot incerc sa imi gasesc un loc de munca chiar si femeie de serviciu, ca asta am facut pana in urma cu trei saptamani, dar nimeni nu mai are nevoie acum ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reacția studenților la creșterea vârstei de pensionare în universități: O frână suplimentară în modernizarea universităților, accentuată de nesancționarea neperformanței

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) critică intenția Guvernului de a introduce posibilitatea prelungirii calității de titular până la 70 de ani pentru cadrele didactice din învățământul superior la latitudinea exclusivă a…
Vezi articolul

Cea mai mare simulare de până acum pentru studierea evoluției universului, realizată pe un supercomputer din Anglia. Modelul standard de cosmologie ar putea rămâne istorie, după procesarea noilor date primite din spațiu

Astronomii au efectuat cea mai amplă simulare computerizată realizată vreodată, de la Big Bang până în zilele noastre, pentru a studia modul în care a evoluat universul, relatează marţi DPA/PA…
Vezi articolul

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, către elevi: Scoatem examene de admitere, am văzut că scoatem tezele şi, până la urmă, o să ajungem la ideea că şcoala nu mai este importantă. Școala este foarte importantă, chiar dacă uneori societatea îi umileşte pe dascăli, cu salarii penibile

“Scoatem examene de admitere, am văzut că scoatem tezele (…) şi, până la urmă, o să ajungem la ideea că şcoala nu mai este importantă, nu intraţi în această capcană,…
Vezi articolul

Reacție dură a geografilor la “scăparea” lui Andronescu: Includerea geografiei în invenția de probă de BAC numită Creativitate ne provoacă o nemulțumire profundă

Reacție dură a Societății Române de Geografie, la ideile vehiculate de Ecaterina Andronescu privind ba eliminarea Geografiei de la BAC, ba introducerea materiei într-un examen numit “probă de creativitate”. Explicațiile…
Vezi articolul