Legile educației vor trece prin Senat în doar 11 zile, cu vot final pe 22 mai – parlamentari

Foto: Senatul României

Vicepreședintele Senatului, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, citat de Agerpres, că pe 22 mai va fi vot final pe legile Educației în Senat, după ce aceste legi au primit ieri, 10 mai, votul Camerei Deputaților. Procedura rapidă este anunțată și de senatorul Ștefan Pălărie, care o compară cu o “mineriadă” și care comentează pe pagina sa de Facebook: “PNL-iștii de la Senat (…) vor să „termine” cu legile educației în camera Senat în doar 11 zile cu totul.”

Potrivit liberalului Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației, ‘am aprobat calendarul finalizării procesului de adoptare a legilor Educaţiei. 22 mai este data la care urmează să avem vot final în Parlament pe legile Educaţiei şi mă refer aici la legea învăţământului superior”.

Modul cum se desfășoară procedurile parlamentare este criticat, însă, de senatorul USR Ștefan Pălărie, care comentează pe Facebook:

Potrivit parlamentarului de opoziție, “azi, joi, în Biroul Permanent de la Senat, în doar 4 minute, au stabilit că: duminică, 14 mai, peste 3 zile, ar trebui să se trimită toate amendamentele de la partide și că până luni, comisiile avizatoare trebuie să încheie misiunea, deși ele de obicei se întrunesc marți și miercuri.”

Citește și:
UPDATE Proiectele de legi ale Educației au fost adoptate în Camera Deputaților. Nu a fost votată nicio modificare susținută de deputați
Exit mobile version