Lia Olguța Vasilescu: ”Pentru toți mincinoșii care spun că nu s-a construit nimic în acești ani – lista cu școli sau grădinițe”. Documentul oficial arată ZERO proiecte finalizate

SURSA: gov.ro

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a răspuns pe Facebook unor acuzații care susțineau că în cei doi ani de guvernare s-ar fi construit doar două școli în România. Revoltată de aceste afirmații, Lia Olguța Vasilescu a răspuns ”Când vrei să ataci un ministru și să spui că minte și că în doi ani s-au construit doar două școli în România, informează-te! Altfel te faci iarăși de ras! Nu ca ai fi de fală…”. 

Acestei declarații, Lia Olguța Vasilescu, ministrul muncii, i-a atașat și o serie de fotografii cu o hartă și mai multe liste din Programul Național de Dezvoltare Rurală, desfășurat de Ministerul Agriculturii.

Vă prezint mai jos lista cu scoli si gradinite modernizate sau construite, in ultimii doi ani, doar pe fondurile de la Ministerul Agriculturii, in cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.(…) Pentru toți mincinoșii care spun ca nu s-a construit nimic in acești ani!”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

SURSA: facebook.com/Lia Olguta Vasilescu

Edupedu.ro a consultat stadiul proiectelor derulate prin PNDR. Astfel, la 1 noiembrie 2018, pentru Submăsura 7.2, la care se referă ministrul Lia Olguța Vasilescu, ”Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică – infrastructură educațională și socială”, erau depuse 444 de proiecte, dintre care 325 selectate să fie realizate în exercițiul financiar 2014-2020. Dintre acestea, la rubrica proiecte finalizate apare cifra 0 (zero).

SURSA: pndr.ro

La aceeași Submăsură, dar pentru Delta Dunării, numărul proiectelor este 6, în exercițiul financiar actual, finalizate sunt tot la fel, zero.

PNDR este un program prin care sunt alocate fonduri nerambursabile pentru investițiile de înființare, extindere și îmbunătățire a infrastructurii rutiere locale din zonele rurale, investiții de înființare, extindere și îmbunătățire a infrastructurii de apă/apă uzată în sate și comune sau orașe mici cu populație între 2.000 – 10 000 de locuitori, precum și investitii in infrastructura educationala si sociala, care să ducă și la stoparea fenomenului de depopulare din mediul rural prin reducerea decalajelor rural-urban, potrivit finantare.ro.

Exit mobile version