Lia Olguța Vasilescu: ”Pentru toți mincinoșii care spun că nu s-a construit nimic în acești ani – lista cu școli sau grădinițe”. Documentul oficial arată ZERO proiecte finalizate

58.706 vizualizări
SURSA: gov.ro
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a răspuns pe Facebook unor acuzații care susțineau că în cei doi ani de guvernare s-ar fi construit doar două școli în România. Revoltată de aceste afirmații, Lia Olguța Vasilescu a răspuns ”Când vrei să ataci un ministru și să spui că minte și că în doi ani s-au construit doar două școli în România, informează-te! Altfel te faci iarăși de ras! Nu ca ai fi de fală…”. 

Acestei declarații, Lia Olguța Vasilescu, ministrul muncii, i-a atașat și o serie de fotografii cu o hartă și mai multe liste din Programul Național de Dezvoltare Rurală, desfășurat de Ministerul Agriculturii.

Vă prezint mai jos lista cu scoli si gradinite modernizate sau construite, in ultimii doi ani, doar pe fondurile de la Ministerul Agriculturii, in cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.(…) Pentru toți mincinoșii care spun ca nu s-a construit nimic in acești ani!”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

SURSA: facebook.com/Lia Olguta Vasilescu

Edupedu.ro a consultat stadiul proiectelor derulate prin PNDR. Astfel, la 1 noiembrie 2018, pentru Submăsura 7.2, la care se referă ministrul Lia Olguța Vasilescu, ”Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică – infrastructură educațională și socială”, erau depuse 444 de proiecte, dintre care 325 selectate să fie realizate în exercițiul financiar 2014-2020. Dintre acestea, la rubrica proiecte finalizate apare cifra 0 (zero).

SURSA: pndr.ro

La aceeași Submăsură, dar pentru Delta Dunării, numărul proiectelor este 6, în exercițiul financiar actual, finalizate sunt tot la fel, zero.

PNDR este un program prin care sunt alocate fonduri nerambursabile pentru investițiile de înființare, extindere și îmbunătățire a infrastructurii rutiere locale din zonele rurale, investiții de înființare, extindere și îmbunătățire a infrastructurii de apă/apă uzată în sate și comune sau orașe mici cu populație între 2.000 – 10 000 de locuitori, precum și investitii in infrastructura educationala si sociala, care să ducă și la stoparea fenomenului de depopulare din mediul rural prin reducerea decalajelor rural-urban, potrivit finantare.ro.


9 comments
  1. Olguța trăiește in aceeași minciuna ca tot PSD-ul , , parca sunt toți spălați pe creier sau mai curând se prefac . Câți ani a fost PSD la guvernare și care e lista realizărilor fata in fata cu promisiunille electorale ? Are curaj doamna Olguța sa facă un tabel stânga /dreapta cu promisiuni/ realizări ?

  2. Din documentele postate eu vad clar ca este vorba despre rpoiecte FINANTATE nicidecum finalizate.
    Nici eu nu iubesc PSD-ul dar imi place corectitudinea.

    Iar proiectele de infrastructura, fie ele si educationale, nu se termina de pe o zi pe alta.
    Lista proiectelor modernizate sau construite nu inseama ca face referire la cele terminate deja. Ele pot fi in diferite stadii deexecutie. Si daca nu as fi vazut cu ochii mei o serie de astfel de proiecte in drumurile mele prin tara, nu as vorb doar ca sa ma aflu in treaba…

    E drept acum, ca daca vrei sa gasest i nod in papură te poti lega de orice cuvant.
    Sa fim seriosi, nu mai faceti din tantar armasar!!!

  3. toti care iubesc si slavesc partidul, de ce sunt viteji doar pe facebook? sa aiba curajul sa imbrace gecile alea de plastic cu sigla pesede pe spate, acum iarna inainte de sarbatori… eventual sa mearga si pe la tara sa ii intrebe pe oameni de sorici si carnati… sa vedem cat respect primesc :))))

    1. Scuze, nu te inteleg. Nu vorbim doar de harta doamnei Olguta, vorbim si de tabelul de mai jos. Nu e vorba doar de finantare ci de finalizare. Scrie negru pe alb Zero finalizate. Nu imi pasa daca iubesti sau nu PSD, dar pentru corectitudine trebuie sa citesti si sa comentezi tot, Iar daca prin tara, un primar mai harnic frace investitii in scoala cu fondurile primariei, cinste lui dar asta nu e programul respectiv.

  4. Acesti mincinosi fara rusine ar trebui aruncati la tomberoanele istoriei ! Prevad partidelor conduse de astfel de personaje jalnice un viitor la fel de bun ca al PNT-ului postrevolutionar. Oamenii se trezesc iar masa lor de manevra se subtiaza ! Norocul lor este ca Romania se va depopula de oamenii pe picioarele lor, si va ajunge o tara de tranzit pentru alte natii ! Asta e viitoarul Romaniei centenare !

  5. Important de mentionat ca PNDR finanteaza din bugetul tarii proiecte pentru care UE s-a angajat ca da fonduri nerambursabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO 38 de inspectori școlari generali sunt membri ai PNL și UDMR / Klaus Iohannis, în decembrie 2018, la lansarea România educată: PSD este eminamente politizatorul sistemului educațional – o eroare fundamentală. Toate trebuie făcute în realitate cu bun-simț și cam toți își dau seama care este bunul simț în depolitizare

Din cele 42 de funcții de inspector școlar general din România, 38 sunt deținute acum de membri ai partidelor PNL și UDMR, iar 4 persoane susținute de PNL în funcțiile…
Vezi articolul

Profesorii își pot vedea lucrările de la concursul de Titularizare și de la examenul de Definitivat 2023 în august sau septembrie – model de cerere către inspectorat / Calendarele de vizualizare, stabilite în mai multe județe

Profesorii își pot vedea lucrările de la concursul de Titularizare sau de la examenul de Definitivat 2023 în august sau septembrie, după cum se arată în mai multe calendare stabilite…
Vezi articolul

Sporul de solicitare neuropsihică pentru profesori rămâne plafonat la nivelul din decembrie 2022, potrivit legii, chiar dacă Ministerul Educației a anunțat că toate componentele salariului cresc după majorarea bazei

Sporul de solicitare neuropsihică prezentat de Ministerul Educației în ultimele două zile, în conferința de presă de vineri și în informarea de pe Facebook de joi, 1 iunie, după adoptarea…
Vezi articolul

Ușă deschisă pentru aglomerarea claselor de elevi. Din anul școlar 2024-2025, cu aprobarea Ministerului Educației, într-o grupă de creșă pot să fie peste 22 de copii și peste 28 de elevi într-o clasă de gimnaziu și liceu – proiect

Din anul școlar 2024-2025, școlile pot solicita inspectoratelor școlare, în situații excepționale, în baza unei justificări a consiliului de administrație, suplimentarea sau diminuarea cu 2 elevi sub efectivul minim sau…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu a încercat să nuanțeze declarația prin care a calificat drept “grup de interese” pe cei 100 de intelectuali care cereau prelungirea dezbaterii legilor Educație și susține că „Nu este nimic rău să fie format un grup de interese”

„Nu este nimic rău să fie format un grup de interese. Interesele sunt multe și sunt majore atunci când este vorba despre educație, este normal să fie exprimate, este absolut…
Vezi articolul