Lia Olguța Vasilescu: ”Pentru toți mincinoșii care spun că nu s-a construit nimic în acești ani – lista cu școli sau grădinițe”. Documentul oficial arată ZERO proiecte finalizate

58.718 vizualizări
SURSA: gov.ro
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a răspuns pe Facebook unor acuzații care susțineau că în cei doi ani de guvernare s-ar fi construit doar două școli în România. Revoltată de aceste afirmații, Lia Olguța Vasilescu a răspuns ”Când vrei să ataci un ministru și să spui că minte și că în doi ani s-au construit doar două școli în România, informează-te! Altfel te faci iarăși de ras! Nu ca ai fi de fală…”. 

Acestei declarații, Lia Olguța Vasilescu, ministrul muncii, i-a atașat și o serie de fotografii cu o hartă și mai multe liste din Programul Național de Dezvoltare Rurală, desfășurat de Ministerul Agriculturii.

Vă prezint mai jos lista cu scoli si gradinite modernizate sau construite, in ultimii doi ani, doar pe fondurile de la Ministerul Agriculturii, in cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.(…) Pentru toți mincinoșii care spun ca nu s-a construit nimic in acești ani!”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

SURSA: facebook.com/Lia Olguta Vasilescu

Edupedu.ro a consultat stadiul proiectelor derulate prin PNDR. Astfel, la 1 noiembrie 2018, pentru Submăsura 7.2, la care se referă ministrul Lia Olguța Vasilescu, ”Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică – infrastructură educațională și socială”, erau depuse 444 de proiecte, dintre care 325 selectate să fie realizate în exercițiul financiar 2014-2020. Dintre acestea, la rubrica proiecte finalizate apare cifra 0 (zero).

SURSA: pndr.ro

La aceeași Submăsură, dar pentru Delta Dunării, numărul proiectelor este 6, în exercițiul financiar actual, finalizate sunt tot la fel, zero.

PNDR este un program prin care sunt alocate fonduri nerambursabile pentru investițiile de înființare, extindere și îmbunătățire a infrastructurii rutiere locale din zonele rurale, investiții de înființare, extindere și îmbunătățire a infrastructurii de apă/apă uzată în sate și comune sau orașe mici cu populație între 2.000 – 10 000 de locuitori, precum și investitii in infrastructura educationala si sociala, care să ducă și la stoparea fenomenului de depopulare din mediul rural prin reducerea decalajelor rural-urban, potrivit finantare.ro.


9 comments
 1. Olguța trăiește in aceeași minciuna ca tot PSD-ul , , parca sunt toți spălați pe creier sau mai curând se prefac . Câți ani a fost PSD la guvernare și care e lista realizărilor fata in fata cu promisiunille electorale ? Are curaj doamna Olguța sa facă un tabel stânga /dreapta cu promisiuni/ realizări ?

 2. Din documentele postate eu vad clar ca este vorba despre rpoiecte FINANTATE nicidecum finalizate.
  Nici eu nu iubesc PSD-ul dar imi place corectitudinea.

  Iar proiectele de infrastructura, fie ele si educationale, nu se termina de pe o zi pe alta.
  Lista proiectelor modernizate sau construite nu inseama ca face referire la cele terminate deja. Ele pot fi in diferite stadii deexecutie. Si daca nu as fi vazut cu ochii mei o serie de astfel de proiecte in drumurile mele prin tara, nu as vorb doar ca sa ma aflu in treaba…

  E drept acum, ca daca vrei sa gasest i nod in papură te poti lega de orice cuvant.
  Sa fim seriosi, nu mai faceti din tantar armasar!!!

 3. toti care iubesc si slavesc partidul, de ce sunt viteji doar pe facebook? sa aiba curajul sa imbrace gecile alea de plastic cu sigla pesede pe spate, acum iarna inainte de sarbatori… eventual sa mearga si pe la tara sa ii intrebe pe oameni de sorici si carnati… sa vedem cat respect primesc :))))

  1. Scuze, nu te inteleg. Nu vorbim doar de harta doamnei Olguta, vorbim si de tabelul de mai jos. Nu e vorba doar de finantare ci de finalizare. Scrie negru pe alb Zero finalizate. Nu imi pasa daca iubesti sau nu PSD, dar pentru corectitudine trebuie sa citesti si sa comentezi tot, Iar daca prin tara, un primar mai harnic frace investitii in scoala cu fondurile primariei, cinste lui dar asta nu e programul respectiv.

 4. Acesti mincinosi fara rusine ar trebui aruncati la tomberoanele istoriei ! Prevad partidelor conduse de astfel de personaje jalnice un viitor la fel de bun ca al PNT-ului postrevolutionar. Oamenii se trezesc iar masa lor de manevra se subtiaza ! Norocul lor este ca Romania se va depopula de oamenii pe picioarele lor, si va ajunge o tara de tranzit pentru alte natii ! Asta e viitoarul Romaniei centenare !

 5. Important de mentionat ca PNDR finanteaza din bugetul tarii proiecte pentru care UE s-a angajat ca da fonduri nerambursabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Legislativ solicită eliminarea prevederii privind acordarea sporului de doctorat în urma verificării lunare a activității, din proiectul de OUG al Ministerului Finanțelor: Are un caracter arbitrar şi este practic imposibil de realizat

Sporul pentru titlul de doctor ar trebui sa se acorde persoanelor care isi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţin titlul si care au în fișa postului atribuții care să…
Vezi articolul

Controverse în jurul unei licitații George Enescu / Întrebări legate de veridicitatea obiectelor și înstrăinarea patrimoniului național puse de Mihai Șora, Eugen Ciurtin și Gabriel Bebeșelea / Poziția casei de licitații

Licitația George Enescu – Univers şi Creație, organizată de casa de licitații Historic, în 22 septembrie, a provocat un val de reacții din partea mai multor oameni de cultură români, scrie…
Vezi articolul