Studenții de la ASE vor învăța online anul acesta, de acasă. Căminele nu se deschid și doar 5 programe de studii vor urma modelul hibrid

81.789 de vizualizări
Academia de Studii Economice Bucuresti
Cursurile și seminariile de la Academia de Studii Economice (ASE) din București se vor ține online anul acesta și nu se vor mai deschide căminele pentru studenți, cu excepția unui singur cămin unde se vor putea caza studenții internaționali sau profesorii străini, a explicat pentru Edupedu.ro rectorul ASE, Nicolae Istudor.

„Anul acesta, predarea la noi la universitate se va face 100% online, doar cinci programe de studii vor face excepție și vor avea un model hibrid. De asemenea, nu vom deschide căminele anul acesta pentru a evita posibile focare de coronavirus. Studenții vor putea participa de acasă la cursurile și seminariile facultăților”, a explicat Istudor.

Programele de studii care vor face cursuri în sistem hibrid sunt următoarele, potrivit rectorului ASE:

 1. Anul pregătitor pentru învățarea limbii române – va avea prezență în campus, este vorba de cetățenii străini care vin pe cont propriu și care nu cunosc limba română.
 2. Comunicare în limba engleză pentru predare și cercetare economică – se va preda în sistem hibrid, cadrele didactice vor fi în campus și studenții vor participa prin rotație, este un program de masterat pentru cei care vor avea activități de predare în engleză și cercetare.
 3. Antreprenoriat și administrarea afacerilor în domeniul energiei – predarea se va face hibrid, cadrele didactice vor fi în campus și studenții vor participa prin rotație.
 4. MBA-urile Româno-Canadian și Româno-Francez – predarea se va face hibrid fiind implicați profesori de la universități partenere.
 5. Program de studii postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă Strategic Hospitality Management – se va face cu prezență în campus, este adresat specialiștilor din HORECA și este realizat în parteneriat cu École hôtelière de Lausanne.

Universitățile pot decide forma de învățământ adoptată pe baza autonomiei universitare. Ghidul pentru măsuri sanitare și pentru alegerea scenariului ales a fost publicat de Ministerul Educației aici.


10 comments
 1. Pentru ei este cea mai usoara varianta. Altfel, ar fi trebuit sa puna osul la treaba, sa gaseasca solutii , sa se organizeze ….
  Copiii mici pot sa urmeze cursurile fata-n fata iar adultii nu pot ?
  Daca tine pandemia mai multi ani, o sa ne ascundem dupa ea incontinuu ?

 2. E reala informatia?

  Sunt student la master la ASE si noua nu ni s-a comunicat inca asa ceva.

  Personal, m-ar bucura, la >=1000 de cazuri zilnice, mediul universitar ar trebui sa fie ultimul in care sa existe probleme la desfasurearea orelor online.

 3. Nu pot sa cred… Și studenții din anul întâi care au nevoie sa cunoască profesorii și sa știe anumite lucruri ce fac? Laboratoarele tot online? Măcar sa înceapă pe sistem hibrid și din iarnă toți online… Dacă școlile și liceele pot începe pe scenarii verzi și galbene aici de ce nu??

 4. Anul acesta?!!! Adică… tot anul?!!! Supeeer! Halal ce specialiști se vor forma!!!
  Streinu-Cercel spunea că pandemia va ține până în 2023…deci propun să-și reia cursurile normale în 2024!!!
  Adică clasele 0, cu prichindei care abia știu sa se spele pe mâini, pot face școală normală cât de cât, iar niște adulți care pot purta mască și pot păstra distanță și se pot dezinfecta corespunzator, nu!

  1. Comparatia dvs intre cei de clasa pregatitoare si adultii studenti este cel putin nepotrivita … Din pacate, starea “normala” din aceasta perioada este cea “de la distanta” asa ca acolo unde se poate, se aplica. Apoi, copiii de 6 – 7 ani, nu sunt afectati de acest virus, un motiv in plus sa fie prezenti, un alt motiv ar fi ca e destul de complicat sa-i tii in fata unui calculator, mai ales ca ar trebui supravegheati si lista cu motive ar putea continua …

  2. Nu este vorba că un student își poate ține masca în mod corespunzător și poate urma regulile, e vorba că marea majoritatea dintre studenți sunt veniți din provincie. Poți chema 5 studenți pe zi la facultate, dar acei 5 studenți se vor întoarce la cămin, unde au băi COMUNE, o singură intrare, un singur hol, ceea ce va face totul în zadar. De asta e mai complicat decât e la o școală generală, unde fiecare copil se duce acasă la el apoi. Situația căminelor studențești e dezastruoasă, nu ar face față…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tătaru, ministrul Sănătății: Vor apărea îmbolnăviri, este inevitabil, după începerea școlii / Vom avea o perioadă în care vom decide dacă e necesară modificarea ordinului comun cu regulile sanitare

După începerea școlii “vor apărea îmbolnăviri, este inevitabil”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru la Digi24. Oficialul a declarat că urmează o perioadă de evaluare a măsurilor impuse de 10-14…
Vezi articolul

Vlad Ristache, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Chimie, s-a gândit să fie profesor: Mi se pare că ai nevoie de un har, să explici o noțiune complicată într-un mod foarte simplu și să înțeleagă absolut toată lumea, la orice nivel ar fi elevii

Vlad Ristache, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Chimie în 2023, este în prezent student în anul I la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) din București…
Vezi articolul