Liceeni din Buzău, aduși de senatoarea Nicoleta Pauliuc la un eveniment în Parlament în care industria tutunului și două cercetătoare de la SNSPA au promovat politici publice mai blânde pentru produsele din tutun încălzit / Autoritățile avertizează că un număr mare de minori fumează

Sursa: Facebook / Nicoleta Pauliuc

Senatoarea Nicoleta Pauliuc (PNL), cunoscută pentru susținerea politicilor de combatere a cancerului, a organizat în luna aprilie un eveniment la Palatul Parlamentului, bazat pe un studiu care recomandă, printre altele, un tratament fiscal mai blând pentru produsele alternative cu nicotină (tutunul încălzit și țigările electronice), scrie G4Media.ro. Argumentația pleacă de la ipoteza promovată de industria de tutun, conform căreia aceste produse ar fi mai puțin nocive pentru sănătate.

Problema este că autoritățile guvernamentale din România, mai precis Institutul de Sănătate Publică, atrag atenția asupra numărului mare de minori care consumă produse din tutun încălzit. Iar studii internaționale arată că produsele din tutun încălzit nu pot fi considerate și catalogate în acest moment ca fiind mai sănătoase sau mai puțin nocive decât țigările clasice.

La dezbaterea cu tema „Alege conştient pentru viaţa ta! Cât de multe ştim despre produsele pe care le consumăm şi care sunt schimbările de care România are nevoie”, dedicată reducerii riscurilor pentru sănătate legate de obiceiurile de consum, cu accent special pe consumul de alcool, tutun, băuturi energizante şi alimente nesănătoase, au fost invitați reprezentanții mai multor instituții publice, dar și un grup de liceeni din Buzău și reprezentanții industriei alcoolului și tutunului.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Exit mobile version