Liceul Tehnologic din comuna Iancu Jianu, județul Olt, are 100% promovare la Bacalaureat – toți cei 19 elevi care s-au înscris au luat examenul. Cea mai mică medie 6,6

Elevii de la Liceul Tehnologic Iancu Jianu nu au susținut examenul la ei în școală ci la centrul de examinare de la Balș, potrivit datelor de pe platforma bacalaureat.edu.ro. Unitatea de învățământ din mediul rural are un procentaj de promovare de 100% la Bac 2022, fiind singura din judeţ cu o asemenea rată de succes, scrie Agerpres. Liceul a fost urmat de două licee teoretice din Slatina, Colegiul Naţional ‘Ion Minulescu’ (94,42%) şi Colegiul Naţional ‘Radu Greceanu’ (94,06%).

La Liceul Tehnologic din comuna Iancu Jianu au susţinut Bacalaureatul 19 candidaţi, toţi reuşind să promoveze examenul, cea mai mare medie fiind 9,96 şi cea mai mică de 6,6. Media lor generală a fost 7,75 – cea mai mare din ultimii 9 ani, potrivit datelor analizate pe platforma bacplus.ro.

Clasa care a susținut bacalaureatul este de profil Științele Naturii, iar elevii au susținut probele de competențe la Limba engleză, iar proba la alegere la Anatomie, în afară de un elev care a susținut la Fizică. La Matematică cea mai mică notă a fost 5,3, dar alți doi elevi au luat nota 10 la această disciplină obligatorie a profilului.

Liceul din comuna Iancu Jianu a înregistrat şi anul trecut procentaj de reuşită de 100 la Bacalaureat, atunci toţi cei 15 candidaţi care s-au prezentat la examen reuşind să promoveze.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Mirela Paraschiv, în acest an, pe ultimul loc în ce priveşte rezultatele la Bacalaureat s-a clasat Liceul Tehnologic ‘Danubius’ Corabia, cu procentaj de promovare de 4,65%.

Exit mobile version