Liceul Tehnologic din comuna Iancu Jianu, județul Olt, are 100% promovare la Bacalaureat – toți cei 19 elevi care s-au înscris au luat examenul. Cea mai mică medie 6,6

2.595 de vizualizări
Elevii de la Liceul Tehnologic Iancu Jianu nu au susținut examenul la ei în școală ci la centrul de examinare de la Balș, potrivit datelor de pe platforma bacalaureat.edu.ro. Unitatea de învățământ din mediul rural are un procentaj de promovare de 100% la Bac 2022, fiind singura din judeţ cu o asemenea rată de succes, scrie Agerpres. Liceul a fost urmat de două licee teoretice din Slatina, Colegiul Naţional ‘Ion Minulescu’ (94,42%) şi Colegiul Naţional ‘Radu Greceanu’ (94,06%).

La Liceul Tehnologic din comuna Iancu Jianu au susţinut Bacalaureatul 19 candidaţi, toţi reuşind să promoveze examenul, cea mai mare medie fiind 9,96 şi cea mai mică de 6,6. Media lor generală a fost 7,75 – cea mai mare din ultimii 9 ani, potrivit datelor analizate pe platforma bacplus.ro.

Clasa care a susținut bacalaureatul este de profil Științele Naturii, iar elevii au susținut probele de competențe la Limba engleză, iar proba la alegere la Anatomie, în afară de un elev care a susținut la Fizică. La Matematică cea mai mică notă a fost 5,3, dar alți doi elevi au luat nota 10 la această disciplină obligatorie a profilului.

Liceul din comuna Iancu Jianu a înregistrat şi anul trecut procentaj de reuşită de 100 la Bacalaureat, atunci toţi cei 15 candidaţi care s-au prezentat la examen reuşind să promoveze.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Mirela Paraschiv, în acest an, pe ultimul loc în ce priveşte rezultatele la Bacalaureat s-a clasat Liceul Tehnologic ‘Danubius’ Corabia, cu procentaj de promovare de 4,65%.


4 comments
    1. Scoala are mai mult de 19 elevi, cei 19 au fost doar candidați la Bac în această sesiune. 🙂

  1. Liceul are doua clase, una de științele naturii și una de profil tehnologic. S-au înscris să susțină BAC-ul doar cei de la științele naturii, cu toate că și ceilalți au absolvit liceul, deci ar fi trebuit să fie capabili sa se înscrie și chiar sa ia BAC-ul. Cum rămâne acum, avem rata, avem varza sau ce? Dacă toți elevii s-ar fi înscrie, cum ar fi fost normal, promovabilitatea era la jumătate.
    Romania este o tara unde lucrurile se coafează, dar în spate nu stau cum trebuie.

  2. Faptele stau cam așa: liceul are doua clase, una de științele naturii și una de tehnologic. S-au înscris doar elevii de la științele naturii, cei de la tehnologic nu, că nu ar fi luat bacul. Dacă se înscriau toți procentul era probabil la jumătate. Așa că depinde de unde și ce privim…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ar fi trebuit întâi să începem cu planurile-cadru până să mutăm examenele de final, spune directorul Lucian Popa, despre suprapunerea cursurilor și Bacalaureatului în 2025: Este foarte ușor să spunem că facem Săptămâna Altfel sau Verde. Va fi buluceală

Până să umblăm la calendarul examenelor de final, „ar fi trebuit întâi să se înceapă cu o nouă programă, un nou plan-cadru”, este de părere Octavian Lucian Popa, directorul Școlii…
Vezi articolul

Profesorul de matematică Adrian Troie, despre subiectele de la BAC: E suficient să lucrezi câteva ‘rețete’ pentru a obține o notă suficient de bună. Este total contra lucrurilor pe care le auzim în media de la oamenii politici cum că dorim creativitate, originalitate

„E suficient să lucrezi câteva ‘rețete’ pentru a putea să obții o notă suficient de bună la Bacalaureat. Este total contra lucrurilor pe care le auzim în media de la…
Vezi articolul