Liderul sindical Marius Nistor: “În momentul de față vorbim de amânarea examenelor” / “Rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”

Foto: © Chonlawut Brahmasakha | Dreamstime.com

“În momentul de față vorbim de amânarea examenelor” în contextul grevei prelungite din educație și “rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”, a spus luni, la Digi 24, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație.

Acesta a apreciat, totodată, că reprezentanții guvernului “nu și-au imaginat că se poate ajunge aici, nu s-au gândit că poate să existe atâta unitate și solidaritate” și a apreciat că aceștia nu înțeleg că profesorii nu pot “accepta niște firimituri sub formă de vouchere sau carduri”.

Marius Nistor la Digi 24, despre posibilitatea amânării examenelor în contextul protestelor profesorilor: 

Marius Nistor, întrebat cum au decurs până acum discuțiile cu reprezentanții statului:

“Și-au dat seama cam care este amploarea nemulțumirilor la nivel național în sistemul de învățământ preuniversitar. Cred că nu și-au imaginat că se poate ajunge aici, nu s-au gândit că poate să existe atâta unitate și solidaritate, că putem fi susținut de părinți, elevi și nu numai, dar parcă au vrut să testeze, să vadă dacă tot ceea ce se întâmplă în momentul de față e este posibil. Cel puțin așa au început primele discuții cu ei. 

Din păcate, nu înțeleg nici sensibilitățile care există în sistem, nici faptul că această categorie socio-profesională are orgoliul ei, demnitatea ei și nu poate accepta niște firimituri sub formă de vouchere sau carduri, atâta vreme cât constată că statul român n-a avut niciun fel de reținere atunci când a fost vorba de creșteri salariale în cu totul și cu totul alte domenii. 

Nu avem nimic cu nimeni, dar, pe de altă parte, oamenii văd și pot să filtreze toate informațiile care apar și categoric să ia niște decizii în cunoștință de cauză. Și vă dau un singur exemplu, faimoasa anexă 8, în care ni se spune cu că Guvernul, în mărinimia lui, a rezolvat problema personalului nedidactic, în sensul în care ni s-a acordat ultima tranșă de creștere salarială pe legea 153. Ceea ce nu spune Guvernul este că pe lângă salariații personal nedidactic ai unităților în învățământ, care primesc o creștere de 9% echivalentul la aproximativ 110-120 lei, sunt multe alte categorii de funcționari publici, personal contractual, oameni care lucrează în ministere, pe lângă autoritățile locale, care au salarii nu de 1900 sau 2.000 lei, ci salarii de zeci de milioane și care vor fi și ei beneficiarii aceleiași creșteri salariale puse în aplicare prin pe legea 153. 

Deci este o mică diferență între cei care lucrează în sistemul de învățământ și ceilalți care vor beneficia de pe urmă acestei acțiuni declanșate de noi și atunci este clar că va exista o doză foarte mare de nemulțumire.”

Foto: © Chonlawut Brahmasakha | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev sădescarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version