Eșec al negocierilor dintre sindicatele din învățământ și premierul Ciucă. ”De luni va fi grevă generală”, anunță liderul sindical Simion Hăncescu

Simion Hăncescu / Foto: Simion Mechno - Agerpres Foto

Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a declarat jurnaliștilor că, de luni, angajații din Educație vor intra în grevă generală. Anunțul vine după discuțiile de la Guvern. Astăzi, în toate școlile în care există membri de sindicat a avut loc o grevă de avertisment miercuri, 17 mai, de la ora 11:00 și până la 13:00, după cum au anunțat reprezentanții profesorilor în cadrul unei conferințe de presă.

Reprezentanții profesorilor au anunțat că peste 70% dintre profesori au optat pentru greva generală din data de 22 mai.

„Concluzia este clară, promisiunile sunt subțiri, doar că anexa 8 se va aplica și că în programul de guvernare o să fie lucruri concrete legate de grila de salarizare și că educația va fi prioritate. Oamenii așteaptă altceva. Este limpede că de luni va fi grevă generală. Este voința oamenilor. Mandatul nostru este de a veni cu ceva concret.

Am cerut astăzi, de exemplu, să se rezolve și problema inflației, adică să se vină cu un act normativ care să acopere rata inflației. Acest lucru se poate face. Este posibil să mai avem o discuție cu premierul luni. Mai este timp să găsească soluții, dar până atunci mesajul nostru este clar: grevă generală din 22 mai, ora 8:00”, a declarat Simion Hăncescu.

Liderul sindicat a precizat că peste 100.000 de membri FSLI intră în grevă de luni.

Potrivit unui comunicat comun al Ministerului Educației și al reprezentanților federațiilor sindicale, creșterile salariale și alte drepturi de natură salarială solicitate de federațiile sindicale nu fac obiectul contractului colectiv de muncă și nu pot fi negociate cu Ministerul Educației.

De ce fac profesorii grevă. Revendicările sindicatelor din educație:
Exit mobile version