Ligia Deca: Reiterez angajamentul ferm al Guvernului cu privire la creșterea atractivității carierei didactice. Avem nevoie de un echilibru între îmbunătățirea performanțelor cadrelor didactice și investiții

Foto: Alex Micsik/Agerpres Foto

„Reiterez angajamentul ferm al Ministerului Educației și al Guvernului cu privire la creșterea atractivității carierei didactice. Pe lângă creșterile salariale, avem nevoie de un echilibru între îmbunătățirea performanțelor cadrelor didactice și investiții, pentru că tot ce facem în sistem este pentru ca fiecare copil să își poată atinge potențialul și asta trebuie să se traducă într-un rezultat vizibil la nivelul fiecărui elev”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca.

Declarațiile au fost făcute în această dimineață, la evenimentul la care Direcția Generală pentru Sprijinirea Reformelor Structurale (DG REFORM) a Comisiei Europene, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și Ministerul Educației au anunțat închiderea proiectului „Consolidarea guvernanței învățământului preuniversitar din România”, finanțat prin Instrumentul de Sprijin Tehnic (IST) al Comisiei Europene. La acest eveniment, presa nu a fost invitată, iar Ministerul a anunțat conferința cu 15 minute înainte de începere.

Ligia Deca, cele mai importante declarații:

Ne dorim ca noile proiecte pe care le avem cu sprijinul Comisiei Europene, cu colegii de la OCDE, să pună încă o piatră în această construcție a legislației și a strategiilor implementate. Există un nou proiect deja aprobat, care vizează reforma curriculară în România și care ne va oferi instrumente pentru a monitoriza curriculumul aplicat, nu numai cel teoretic și acesta este poate un subiect despre care se vorbește mult în aceste zile, mai ales cu ocazia probelor de simulare pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat. 

Informații de context

Astăzi, 5 martie, Direcția Generală pentru Sprijinirea Reformelor Structurale (DG REFORM) a Comisiei Europene, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și Ministerul Educației organizează conferința de închidere a proiectului „Consolidarea guvernanței învățământului preuniversitar din România”, finanțat prin Instrumentul de Sprijin Tehnic (IST) al Comisiei Europene, a anunțat Ministerul Educației în aceasta dimineata, cu puțin timp înainte de începerea conferinței.

„Acest eveniment marchează lansarea oficială a raportului OCDE «Reforma învățământului preuniversitar în România: consolidarea sistemelor de guvernanță, de evaluare și de sprijin», care conține recomandări privind implementarea reformelor adoptate anul trecut prin noua lege a învățământului preuniversitar, conform viziunii strategice «România Educată»”, precizează Ministerul.

Exit mobile version