LISTA 90 de școli sunt câștigătoare în cadrul competiției „Școală Europeană” 2022, potrivit Ministerului Educației

Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com

Lista cu cele 90 de școli câștigătoare în cadrul competiției naționale „Școală Europeană” 2022 a fost publicată de Ministrul Educației. Amintim că această competiție a fost întreruptă timp de doi ani, din cauza pandemiei de Covid-19, și a fost reluată în primăvara acestui an școlar.

Certificatul de „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de 3 ani. După aceea, şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. „În mod excepțional, în condițiile întreruperii din perioada 2020 – 2021, valabilitatea certificatelor „Școală Europeană” obținute de unitățile de învățământ la edițiile din 2017, 2018 și 2019 este de 5 ani”, anunța ministerul Educației în luna martie.

Lista celor 90 de școli câștigătoare:

Lista cu școlile poate fi consultată și în format pdf:

Potrivit ministerului, competiția „Școală Europeană” constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului avut de activitățile derulate în cadrul proiectelor europene asupra dezvoltării profesionale, a culturii organizaționale și a ethosului școlii.

„Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide”, conform sursei citate anterior.

Mai amintim că dosarele de candidatură au fost trimise Inspectoratului Școlar Județean Dolj, prin poștă. Mai multe detalii aici.

Citește și:
Trimiterea dosarului și a unui memory stick prin poștă, la Craiova – proba eliminatorie în 2022 pentru orice școală din România care vrea să primească certificat de “Școală Europeană” de la Ministerul Educației. Plus puterea cifrei 9

Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version